Αρθογράφος: Νίκος Συρμαλένιος - Σελίδα: 1

Σύντροφοι, μην ταλαιπωρείτε άλλο τον κόσμο της αριστεράς.....

Νίκος Συρμαλένιος, Αυγή, 07/07/2009

Σύντροφε Αλέκο -με όλο το θάρρος που μπορώ να σου μιλάω, ως συμμαθητής και ως συνκυκλαδίτης- κατάφερες να μας μπερδέψεις, αλλά το δίλημμα δεν είναι ΣΥΝ ή ΣΥΡΙΖΑ, είναι με ποιά πολιτική. Καταρχήν δεν κατάλαβα γιατί όλα όσα είπες (διάβασα την παρέμβασή σου στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ), δεν μπορούσες όλους τους τελευταίους μήνες να τα θέσεις υπεύθυνα στα αρμόδια όργανα (Κοινοβουλευτική Ομάδα, Π.Γ. ΣΥΝ, ΚΠΕ ΣΥΝ, Διαρκές Συνέδριο ΣΥΝ, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ).

Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Κυκλάδες

Νίκος Συρμαλένιος, Αυγή, 07/06/2008

Η κυβέρνηση προχωρά πλέον προς την τελική φάση συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή του ΓΠΧΣ με σκοπό να γίνει νόμος του Κράτους.
Θα μπορούσε να πει κανείς επιτέλους μετά από τόσα χρόνια η χώρα αποκτά χωροταξικό σχεδιασμό και επομένως και μόνο αυτό συνιστά θετικό βήμα. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μια απλή ανάγνωση, ακόμα και του πιο καλοπροαίρετου, πείθει ότι το περίφημο χωροταξικό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά στην καλλίτερη περίπτωση ένα πλαίσιο ευχών, μια καλογραμμένη έκθεση ιδεών..

Ποια πολιτική, ποιες προγραμματικές θέσεις, ποιες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες, προτείνουμε για το μετά το «τέλος της μεταπολίτευσης»;

Νίκος Συρμαλένιος, Αυγή, 30/01/2008

Βαδίζουμε προς το 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ, ικανοποιημένοι και χαρούμενοι μετά το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τις μετέπειτα εξελίξεις που για πρώτη φορά δείχνουν ότι είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού να αποδομηθεί, να ισχυροποιηθεί η Αριστερά και ιδιαίτερα το Κόμμα μας και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, να ανοίξει ένας δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις.

Η πολιτική της ανανεωτικής αριστεράς σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Νίκος Συρμαλένιος, Αυγή της Κυριακής, 19/06/2005

Υπάρχει έντονη αίσθηση, κυρίως στα αυτοδιοικητικά ς στελέχη του ΣΥΝ, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τίθενται, μέσα από το ίδιο μας το κόμμα, σε αμφισβήτηση πάγιες, κατακτημένες θέσεις της ανανεωτικής αριστεράς και των αριστερών ανανεωτικών αντιλήψεων του ΣΥΝ, με τις οποίες διαμορφώθηκαν θέσεις, προτάσεις και διεκδικήσεις ολόκληρου του αυτοδιοικητικού κινήματος της χώρας

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι