Αρθογράφος: Πέτερ Μπόφινγκερ - Σελίδα: 1

Εφάπαξ φορολόγηση της περιουσίας των πλουσίων και μέτρα ανακούφισης των φτωχών

Πέτερ Μπόφινγκερ, Huffington Post, 22/03/2015

«Ειδικά με μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αυτά τα οποία ως τώρα δεν εφαρμόστηκαν, ώστε αυτοί που έχουν τα λεφτά να συνεισφέρουν πραγματικά αυτό που τους αναλογεί στην χρηματοδότηση της χώρας», δηλώνει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής «Σοφών» για την γερμανική Οικονομία Πέτερ Μπόφινγκερ και ζητά να δοθεί λίγος χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Χρειαζόμαστε τολμηρούς πολιτικούς

Πέτερ Μπόφινγκερ, Συνέντευξη στο Ν. Χειλά, Το Βήμα της Κυριακής, 04/01/2014

Στην Ευρώπη οι τράπεζες είναι υπέρ το δέον διαδικτυωμένες και αυτό μπορεί να προκαλέσει ντόμινο χρεοκοπιών σε περίπτωση που η μία ή η άλλη τράπεζα έχει μεγάλες δυσκολίες. Ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των παλιών χρεών μέσω της καθιέρωσης ενός φόρου περιουσίας. Τη νύφη θα πρέπει να την πληρώσουν οι πλούσιοι, όχι οι πιστωτές των τραπεζών

Πρέπει να αλλάξει η θανάσιμη συνταγή για την Ελλάδα

Ο γερμανός οικονομολόγος «βλέπει» αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης

Πέτερ Μπόφινγκερ, ΤΟ ΒΗΜΑ, 16/02/2012

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει την Ελλάδα σε ακραία λιτότητα – πράγμα που θα μπορούσε να βυθίσει τη χώρα στην άβυσσο» γράφει σε άρθρο του στη “Sueddeutsche Zeitung” ο εκ των πέντε «σοφών» οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ.
Ο Πέτερ Μπόφινγκερ επισημαίνει τον κίνδυνο ενός απροσδόκητου και μεγάλης έκτασης οικονομικού και πολιτικού γεγονότος στην Ελλάδα, που μπορούσε να αποσταθεροποιήσει το σύνολο της ευρωζώνης. Αν επιδιώκεται η αποτροπή ενός τέτοιου ενδεχομένου, θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες και να προσδιοριστεί, εάν η θεραπεία της τρόικα απέτυχε ή εάν ευθύνεται ο ασθενής για την απροθυμία του να τη δεχθεί.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι