Αρθογράφος: Γιάννης Ραγκούσης - Σελίδα: 1

Αμείλικτα πολιτικά ερωτήματα για Φώφη και Σταύρο

Γιάννης Ραγκούσης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 07/07/2016

Πέρα από την πολιτική κριτική για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ επί του εκλογικού νόμου, γεννιέται ένα αμείλικτο πολιτικό ερώτημα προσωπικά για την κ. Γεννηματά και τον κ. Θεοδωράκη.
Γιατί θέλουν να δώσουν 50 κοινοβουλευτικές έδρες στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα θελήσει να της δώσει ο ελληνικός λαός ;
Γιατί θέλουν να δώσουν 50 κοινοβουλευτικές έδρες σε μια Νέα Δημοκρατία που χρεοκόπησε την Ελλάδα ξοδεύοντας τα χρήματα της χώρας πριν το 2009 ;
Σε μια Νέα Δημοκρατία που το 2010 γέννησε στην κοινωνία τον εγκληματικό αντιμνημονιακό λαϊκισμό.

Τροπολογία δηλητήριο

Γιάννης Ραγκούσης, Τα Νέα, 10/05/2015

Περίπου 16 εκατομμύρια αποφάσεις, που περιλαμβάνουν δισεκατομμύρια ευρώ δαπανών του κράτους, έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα στη Δι@ύγεια. Δεκαέξι εκατομμύρια αποφάσεις που δεν θα είχαν το συγκεκριμένο περιεχόμενο εάν δεν υπήρχε η Δι@ύγεια – αλλά και δεν θα ήταν μόνο τόσες.

Η τροπολογία-δηλητήριο της κυβέρνησης Τσίπρα για τη Δι@ύγεια αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης είναι πάλι εδώ. Με νέους εκπροσώπους, αλλά είναι εδώ. Λογικό, θα πει κανείς και δεν θα έχει άδικο.

Δημόσιος διάλογος για τις ευρωεκλογές

Γιάννης Ραγκούσης, Athens Voice, 17/02/2014

Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης που χρεοκόπησε ήταν πάντα η Ελλάδα των εξαιρέσεων κι όχι των κανόνων. Ήταν η Ελλάδα της θεσμικής προχειρότητας και της πολιτικής σκοπιμότητας της τελευταίας στιγμής. Γι’ αυτό δεν ήταν και δεν είναι ένα κανονικό κράτος.

Νέος εκλογικός νόμος τώρα!

Γιάννης Ραγκούσης, Τα Νέα, 23/01/2014

Ο εκλογικός νόμος δεν είναι ούτε τεχνικό ούτε δευτερεύον ζήτημα. Είναι τόσο σημαντικός για το είδος του πολιτικού προσωπικού που παράγεται από κάθε εκλογική αναμέτρηση όσο σημαντική είναι η μηχανή, το μέσον παραγωγής για το προϊόν που παράγεται σε κάθε εργοστάσιο.

Τελικά Έλληνας ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι

Γιάννης Ραγκούσης, Athens Voice, 06/07/2013

Ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο στον οποίο κανείς έχει επιλέξει να κινηθεί, η άσκηση της πολιτικής δεν μπορεί παρά να γίνεται βάσει αρχών οι οποίες δεν μπορούν να προσαρμόζονται στις περιστασιακές ανάγκες που προκύπτουν από την επικαιρότητα.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι