Αρθογράφος: Φίλιππος Σαββίδης - Σελίδα: 1

Θα επέμβουν οι ΗΠΑ στη Συρία;

Φίλιππος Σαββίδης, Πολίτης, Κύπρος, 04/05/2013

Η αναγνώριση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι το καθεστώς Άσαντ στη Συρία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των αντικαθεστωτικών δημιουργεί νέα δεδομένα. Οι δυνάμεις του Άσαντ πέρασαν την «κόκκινη γραμμή» όπως το έθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Τι σημαίνει η εκλογή ενός «εθνικιστή»

Φίλιππος Σαββίδης, Τα Νέα, 20/04/2010

Η οριακή εκλογή του εθνικιστή Ντερβίς Ερόγλου στην «προεδρία» των Κατεχομένων είναι μια αρνητική εξέλιξη. Εξέλιξη που περιπλέκει το σκηνικό των συνομιλιών στο Κυπριακό και δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν προσεκτικά και με νηφαλιότητα. Τι μπορεί να σημαίνει η εκλογή Ερόγλου;

Προκλήσεις για τον κ. Χριστόφια

Φίλιππος Σαββίδης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 26/02/2008

Η Κύπρος γύρισε σελίδα. Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής κυριαρχίας της γενιάς του 1960 στο πολιτικό σύστημα του νησιού. Η ανάδειξη του ηγέτη του κόμματος της παραδοσιακής Αριστεράς της Κύπρου σε πρόεδρο σωστά χαρακτηρίζεται ιστορική.

Τα Κατεχόμενα, Ταϊβάν της Μεσογείου

Φίλιππος Σαββίδης, ΤΟ ΒΗΜΑ, 09/10/2007

Η διαπίστωση είναι, πλέον, κοινότυπη: το Κυπριακό πρόβλημα πάει από το κακό στο χειρότερο. Κάθε μέρα που περνά οι προοπτικές επίλυσής του σε μια λογική επανένωσης στη βάση της διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας απομακρύνονται.

Ο μύθος της αναβολής

Φίλιππος Σαββίδης, Ελευθεροτυπία, 28/03/2004

Τον τελευταίο καιρό καλλιεργείται ένας μύθος στο Κυπριακό: ότι, δηλαδή, λύση του Κυπριακού μετά την 1η Μαΐου εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού.
Κι αυτό διότι η ολοκλήρωση της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. θα αλλάξει, υποτίθεται, τα δεδομένα προς όφελος της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι