Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 16 Αυγούστου 2021 - Σελίδα: 1

Οσο τα εγκαταλείπουμε στη μοίρα τους τόσο θα καίγονται

Κατερίνα Ιγγλέζη, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16/08/2021

Αν δινόταν ένα μέρος από τον πακτωλό των χρημάτων που ξοδεύονται κάθε χρόνο για την καταστολή των πυρκαγιών στη Δασική Υπηρεσία για τη μελέτη και εφαρμογή των κατάλληλων αντιπυρικών μέτρων, τότε τα πράγματα θα ήταν σίγουρα καλύτερα.

Το τέλος της «αραβικής άνοιξης»

Ευάγγελος Βενέτης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16/08/2021

Πριν από μία δεκαετία και πλέον κάποιοι στη Δύση θεωρούσαν ότι ήταν εφικτός ο δυτικού τύπου εκδημοκρατισμός του μουσουλμανικού κόσμου, με έμφαση στον αραβικό κόσμο. Τα κίνητρά τους ήταν κυρίως και αμιγώς γεωπολιτικά, χωρίς η θεώρησή τους να βασίζεται σε ασφαλή και πραγματικά δεδομένα αναφορικά με την πολιτική και πολιτιστική κοσμοαντίληψη των μουσουλμάνων για τη σχέση μεταξύ του Ισλάμ και της δυτικού τύπου δημοκρατίας.

Η καταστροφή είναι και αποτέλεσμα των σοβαρών ελλείψεων και παθογενειών

Γιάννης Ταφύλλης, Η Αυγή, 16/08/2021

Η κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση τότε, τις καταστροφές που προκάλεσαν πρωτοφανή σε έκταση και ένταση φαινόμενα τις είδε ως ευκαιρία μικροκομματικής εκμετάλλευσης.

Η πρωτοφανής καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα είναι, δυστυχώς, «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Όταν περιφρονεί κανείς συστηματικά την πραγματικότητα, επόμενο είναι ότι κάποια στιγμή αυτή θα εκδικηθεί.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι