Ο κατώτατος μισθός ως εργαλείο καταπολέμησης της φτώχειας

Μάνος Ματσαγγάνης, Γιώργος Μανάλης, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

Ένα από τα ασθενέστερα επιχειρήματα υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού (ή της θεσμοθέτησής του, όπου δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμη) είναι ότι κάτι τέτοιο θα μειώσει τη φτώχεια. Λογικά, η σχέση μεταξύ κατώτατου μισθού και φτώχειας είναι απροσδιόριστη. Από τη μια, πολλοί φτωχοί δεν εργάζονται: είναι ανήλικα παιδιά, άνεργοι, νοικοκυρές, άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι. Ή εάν εργάζονται δεν είναι μισθωτοί: είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Κι αν το lockdown είναι θέλημα Θεού; Πηγή: Protagon.gr

Κώστας Γιαννακίδης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

Στη χώρα υπάρχουν τέσσερα εκατομμύρια ανεμβολίαστοι. Τα νοσοκομεία γεμίζουν. Οι ΜΕΘ ασφυκτιούν. Και η εικόνα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Θα φτάσει η στιγμή που το ΕΣΥ δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση. Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση; Καμπάνια υπέρ των εμβολίων ενώ θα σχηματίζεται πυραμίδα από φέρετρα;

Επιτέλους, κανόνες για το Facebook!

Γιώργος Κατρούγκαλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

katrougalos

To Facebook άλλαξε όνομα σε ΜΕΤΑ, το μείζον όμως θέμα που αφορά στη λειτουργία του παραμένει: θα υπάρχουν κανόνες για τη ρύθμιση τού τι επιτρέπεται και τι όχι να «ανεβαίνει», ή υποχρεωτικά να «κατεβαίνει» στην πλατφόρμα του; Ποιος θα θέτει τους κανόνες αυτούς; Και, εξίσου σημαντικό, ποιο όργανο θα φροντίζει για την εφαρμογή τους;

Η πρόκληση του Β3W

Γιώργος Καπόπουλος, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

Βuild Back Better World (ανοικοδομήστε έναν καλύτερο κόσμο) ή B3W είναι η πρόκληση που έθεσε προχθές στη Γλασκόβη ο Μπάιντεν στα μέλη της Ομάδας των G-7.

Πίστη

Μιχάλης Μητσός, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

Πριν από τέσσερα χρόνια, κάτω από το σοκ του Brexit και της εκλογής Τραμπ, μια ομάδα του Polarization Lab υπό τον καθηγητή κοινωνιολογίας Κρίστοφερ Μπέιλ έκανε ένα πείραμα. Δεδομένου ότι όλοι μιλούσαν για τα κακά της «προσωποποίησης» του Internet, του γεγονότος δηλαδή ότι ο καθένας είναι παγιδευμένος στη «φούσκα» του και διαβάζει μόνο απόψεις με τις οποίες συμφωνεί με αποτέλεσμα να τις ενισχύει ακόμη περισσότερο, οι επιστήμονες έβαλαν 1.220 χρήστες του Twitter - δηλωμένους Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικανούς - να παρακολουθούν επί έναν μήνα λογαριασμούς που δημοσίευαν τις αντίθετες απόψεις από αυτές που είχαν. Ηθελαν να δουν με τον τρόπο αυτό αν οι συμμετέχοντες θα αναθεωρούσαν κάποιες από τις απόψεις τους.

Ο πολιτικός θάνατος του τούρκου προέδρου

Π.Κ. Ιωακειμίδης, Τα Νέα, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

Οι φήμες για τον θάνατο του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ξεκίνησαν από ένα fake twit και μια ανάρτηση βουλευτή της αντιπολίτευσης ότι ο Ερντογάν υπέστη εγκεφαλικό έκαναν τον γύρο του κόσμου χθες για έναν απλό λόγο. Γιατί ο θάνατος θα μπορούσε να είναι όντως γεγονός, αφού σε ένα αυταρχικό καθεστώς αδιαφάνειας, όπως είναι αυτό της Τουρκίας, κανένας, έξω ίσως από έναν στενό κύκλο, δεν γνωρίζει τα ακριβή δεδομένα υγείας ενός ηγέτη ή ακόμη και τις συνθήκες θανάτου του.

Ερντογάν και σύνοδος των G20: Τι κάνουμε εμείς;

Θόδωρος Τσίκας, ROSA.GR, Δημοσιευμένο: 2021-11-04

tsikasth2021

Την ώρα που όλος ο κόσμος είχε τα μάτια του στραμμένα στο περιεχόμενο της συνάντησης των ηγετών από τις 20 χώρες με τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη μας, τα περισσότερα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνταν με το αν -στο περιθώριο της συνάντησης- θα γινόταν η συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάϊντεν.

×
×