Θέμα: ΔΗΜΑΡ - Σελίδα: 1

Ποιος είσαι εσύ που μου κουνάς το δάκτυλο; !

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, 05/05/2019

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
...Ποιος μετακινήθηκε και συναντήθηκαν οι δύο χώροι (ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ); Η ΔΗΜΑΡ που έλεγε πως πρέπει να διαβούμε το δρόμο των μνημονίων με την οικονομία ζωντανή και τη χώρα όρθια, ή ο ΣΥΡΙΖΑ που θα τα διέγραφε όλα με ένα άρθρο ένα νόμο;!

Φύγαμε από το ΣΥΝ όταν διαπνέονταν και από αριστερισμό και λαϊκισμό και συμπορευόμαστε μαζί του τώρα που έγινε ομοτράπεζος των ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ. Από την ίδρυσή μας δεν λέγαμε για χώρο δημοκρατικού σοσιαλισμού και σοσιαλδημοκρατία;

ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ;

(προς Δημαρίτες που μείνανε στο ΚΙΝΑΛ)

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, 05/03/2019

... Γι αυτό φίλοι και ως χθες σύντροφοι το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε πράγματι να γίνει το όχημα της Κεντροαριστεράς που ονειρευτήκαμε, αλλά δυστυχώς το όνειρο μας τελείωσε νωρίς. Και όπως και εσύ σ. Θόδωρε Μαργαρίτη στο άρθρο σου στα Νέα (2-3 Μαρτίου 2019) αναφέρεις εν κατακλείδει το Κίνημα Αλλαγής το μόνο που μπορεί πλέον να προσφέρει είναι να αντέξει στην πόλωση, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να συμβάλλει ουσιαστικά στο διάλογο που θα ξεκινήσει ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Έως τότε όμως ας αποφεύγουμε αφορισμούς και πιασιάρικους τίτλους, όπως λόγου χάρη: «αν ο Θεοχαρόπουλος πάει στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει Κουβέλης».

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

14/10/2018

....Για να συμβάλλουμε αποφασιστικά σε όλα αυτά χρειαζόμαστε μία ΔΗΜΑΡ ισχυρή, ανανεωμένη ικανή να συμβάλει θετικά στην παρουσία της ανανεωτικής αριστεράς στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Για να πείσουμε με τον πλούτο των ιδεών και των θέσεων μας. Σε αυτή την χρονιά ουσιαστικά θα υπάρχουν πέντε εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογές, βουλευτικές, τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές). Χρειαζόμαστε ουσιαστικές διαρθρωτικές οργανωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για να επιτευχθούν οι στόχοι μας.

ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Νέος ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της Κ.Ε. ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ

13/10/2018

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ψηφίσθηκε από την Κεντρική Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία ( 5 λευκά στην 80μελή Κ.Ε.). Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εκλέχθηκε ο Στέργιος Καλπάκης με ποσοστό 95% (και 5% λευκά)

Εκλέχθηκε επίσης η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Η Δήλωση του νέου Γραμματέα, Στ. Καλπάκη, μετά την εκλογή του

Το βιογραφικό του Στ. Καλπάκη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡ – ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Απαιτείται ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργίας θέσεων εργασίας ανά τομέα πολιτικής με χρονοδιαγράμματα, με συνεχή έλεγχο και επικαιροποίηση αποτελεσμάτων και στόχων

20/03/2017

Συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.) Γιάννη Παναγόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης και το μέλος της Ε.Ε. του κόμματος, Τάσος Δαρσινός, καθώς και ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε (ΙΝ.Ε. Γ.Σ.Ε.Ε.), Γιώργος Αργείτης.

Τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθούν ποιοτικές, σταθερές και επαρκώς αμειβόμενες θέσεις εργασίας νέων επιστημόνων(πλήρες κείμενο της Πρότασης)

Επικεντρωμένοι στο στόχο της διεύρυνσης του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς.

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της ΔΗΜΑΡ

28/01/2017

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ
Η δική μας πρόσκληση είναι ξεκάθαρη: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα κόμματα, οι κινήσεις και τα πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου της της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου. Να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα απέναντι στις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ. Κανείς δεν περισσεύει.

Η δική μας πρόσκληση είναι να πάμε σε ευρύτερες διαδικασίες που θα ανασυγκροτήσουν τον χώρο. Ο κατακερματισμός δεν μας εκφράζει και πολιτικά και ιδεολογικά.

Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ – Η απόφαση του κόμματος

H νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής

20/03/2016

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου οι διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Αριστεράς, με την ομόφωνη ψήφιση των θέσεων του κόμματος.

Τη συνδιάσκεψη παρακολούθησαν οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Θωμάς Ψύρρας, Γιώργος Κυρίτσης και ο Γιάννης Πανούσης. Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Μανιάτης. Από το ΠΑΣΟΚ οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Χρήστος Πρωτόπαππας, Βασίλης Έξαρχος, Παύλος Χρηστίδης, Νίκος Σαλλαγιάννης, Μανόλης Όθωνας και Θάνος Μωραΐτης. Από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ο Γιάννης Τούντας και ο Παύλος Αθανασόπουλος. Από το ΚΙΔΗΣΟ ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Χάρης Καστανίδης.

Τα βασικά σημεία της απόφασης του κόμματος

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΔΗΜΑΡ

Η Ομιλία του Θανάση Θεοχαρόπουλου

20/03/2016

Mε την ομιλία του προέδρου του κόμματος Θανάση Θεοχαρόπουλου και τους χαιρετισμούς της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά καθώς και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Νίκου Διακουλάκη άνοιξαν οι εργασίες της Πανελλλαδικής Συνδιάσκεψης της ΔΗΜΑΡ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Ο Χαιρετισμός της Φώφης Γεννηματά

Ο Χαιρετισμός του Νίκου Διακουλάκη

Στις 19–20 Μαρτίου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

24/02/2016

Τα περιφερειακά συμβούλια με τις αντίστοιχες συνδιασκέψεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται το πρώτο 10μερο του Μαρτίου. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προγραμματίζεται για τα μέσα Απριλίου. Με βάση τα παραπάνω, με στόχο να γίνει η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ μετά το τέλος των περιφερειακών συσκέψεων και πριν την συνδιάσκεψη της Συμπαράταξης και λόγω των δυσκολιών μετακίνησης εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, μετατίθεται για τις 19 – 20 Μαρτίου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ.

Για το προσφυγικό

Για το αγροτικό

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι