Οχι ανικανότητα, αλλά σχέδιο

Γιάννης Μουζάλας, Τα Νέα, 09/03/2020

Προ διμήνου είχα αναφερθεί στη Βουλή για τις απίστευτες αστοχίες της ΝΔ στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, λέγοντας ότι θα ήταν τύχη για τη χώρα εάν οφείλονταν σε ανικανότητα, αλλά πιθανόν να βρισκόμαστε μπροστά στην εκτέλεση ενός «καλού» σχεδίου. Από τότε αλλάζουμε κάθε μήνα σχεδιασμούς, υπεύθυνους, καταργούν υπουργεία, δημιουργούν υπουργεία, βγάζουν νομοσχέδια, ξαναλλάζουν νομοσχέδια, διορίζουν εθνικούς υπεύθυνους, ξε-διορίζουν εθνικούς υπεύθυνους. Πρακτικά όμως επί επτά μήνες, με εξαίρεση πομπώδεις δηλώσεις οι οποίες αγγίζουν τα όρια της ανοησίας, δεν υπάρχει ούτε ένα πρακτικό μέτρο που να έχει υλοποιηθεί ώστε να μπορέσουμε να το κρίνουμε.

Σήμερα λοιπόν, την ώρα που η κυβέρνηση σωστά απαντάει στην υποκινούμενη από το τουρκικό κράτος και παρακράτος προσπάθεια εισροής από τα συνοριακά περάσματα του Εβρου μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών και αναμφισβήτητα πικραμένων ανθρώπων που εργαλειοποιήθηκαν, αντί η ΝΔ να αξιοποιήσει την καθολική συναίνεση σε αυτή την κίνηση τη χρησιμοποιεί βάσει σχεδίου, κατά την άποψή μου, προκειμένου να δημιουργηθούν παραστρατιωτικές ομάδες, ένα κλίμα Σοφία Βέμπο, παραλληλισμός με το έπος του ʼ40 και με το 1821, που πρακτικά παρεμποδίζει και υπονομεύει τον επαγγελματισμό, την αδιαμφισβήτητη ικανότητα και δυνατότητα του Στρατού και της Αστυνομίας, του οργανωμένου κράτους δηλαδή, να προφυλάξει τα σύνορα, από μία υποκινούμενη εισροή αμάχων. Δεν θέλει να ενώσει, θέλει να χωρίσει.

Αρχές του 21ου αιώνα η Σπιναλόγκα, η Μακρόνησος και η Γυάρος φαντάζουν και προωθούνται σαν αναπόφευκτη λύση, εθελοντές ΜΚΟ, διεθνώς αναγνωρισμένων, δέρονται, αυτοκίνητα νοσηλευτών και γιατρών καίγονται, η FRONTEX της Δανίας καταγγέλλει το ελληνικό Λιμενικό, που έκανε 450.000 διασώσεις και βραβεύτηκε για αυτό, ότι της ζήτησε να κάνει pushback σε βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, η αμερικανική πρεσβεία εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για να είναι προσεκτικοί οι επισκέπτες στα νησιά λόγω βιαιοπραγιών, ξένοι ναζί έρχονται, ξένοι δημοσιογράφοι δέρονται και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, θίγοντας ο ίδιος τον ρόλο του και τον εαυτό του, μέσα σε αυτό το σκηνικό που του στήσανε, δεν διεκδικεί από την Ευρώπη Συμβούλιο Κορυφής, δεν θέτει ζήτημα βέτο, ώστε να αποσπάσει η Ελλάδα τη βοήθεια που πρακτικά χρειάζεται και αρκείται με τους αξιωματούχους της ΕΕ σε ένα κακόγουστο σόου, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι και δυστυχώς και η Ελλάδα το μόνο που αναγνωρίζουν είναι η χρήση της χώρας μας σαν ασπίδα και η παροχή υλικών ώστε η ασπίδα αυτή να ενισχυθεί. Τίποτα για την Τουρκία, τίποτα για μετεγκατάσταση.

Οι στιγμές είναι από μόνες τους δύσκολες. Το οργανωμένο κράτος, ο Στρατός και η Αστυνομία αντιμετωπίζουν με επιτυχία την κατάσταση στον Εβρο, την ίδια ώρα δημιουργείται ένας ζόφος και ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, δημιουργεί διπλωματική αφωνία και κινδύνους να έχουμε νεκρούς και αντιστροφή του κλίματος εναντίον μας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια. Ο λαός μας δεν θα κάνει πράγματα για τα οποία θα ντρέπεται αύριο. Η κυβέρνηση οφείλει να τα καταδικάσει και να τα σταματήσει αμέσως μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και της δυτικής δημοκρατίας που είμαστε. Εφόσον συνεχίσει έτσι, ή εφόσον δεν αντιδράσει, αποδέχεται ότι πρόκειται περί σχεδίου και όχι ανικανότητας. Είναι στη δική της διακριτική ευχέρεια μέσα από πράξεις να αρνηθεί την κατηγορία του σχεδιασμού και να επαναφέρει τις λειτουργίες του κράτους στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου. Οι Ελληνες συμπαραστεκόμενοι στις ορθές κινήσεις που γίνονται θα πρέπει άμεσα και πρακτικά με όλους τους δρόμους, πολιτικούς, νομικούς, ακτιβιστικούς να εναντιωθούν σε αυτές τις παρακρατικές καταστάσεις που παρουσιάζονται σαν κράτος και να εγγυηθούν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα της χώρας.

Θέμα επικαιρότητας:
προσφυγικό

Σύνολο: 0 Κείμενα

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι