ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Aπευθείας διάλογο των συντρόφων Κουβέλη και Τσίπρα σε μεγάλες ανοιχτές συσκέψεις

08/01/2008

Στην πορεία προς το 5ο Συνέδριο προέκυψε το θέμα της εκλογής νέου προέδρου του κόμματος. Είναι προφανές ότι το ζήτημα της ηγεσίας, και μάλιστα με τον τρόπο με τον οποίο τέθηκε, τείνει να επικαλύψει το σύνολο των προσυνεδριακών διαδικασιών και την ουσία της πολιτικής συζήτησης. Είναι επομένως αναγκαίο οι υποψήφιοι για τη θέση του νέου προέδρου να διατυπώσουν με σαφήνεια το σύνολο των πολιτικών τους προτάσεων και δεσμεύσεων.

Προτείναμε στην ΠΓ του κόμματος τον απευθείας διάλογο των συντρόφων Κουβέλη και Τσίπρα σε μεγάλες ανοιχτές συσκέψεις μελών και φίλων του ΣΥΝ.

Προτείναμε την οριζόντια επικοινωνία, τον συγκεκριμένο διάλογο – και όχι τους παράλληλους μονολόγους – μπροστά στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που θα κληθούν σύντομα να πάρουν σοβαρές αποφάσεις. Η πρότασή μας δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε.

Η διαδικασία αυτή είναι όμως ιδιαίτερα χρήσιμη στην πολιτικοποίηση των κομματικών λειτουργιών και στη συμμετοχή των μελών, σε μια συγκυρία όπου τα ζητήματα ηγεσίας του ΣΥΝ φαίνεται να χρησιμοποιούνται από ορισμένα ΜΜΕ είτε σε αμφιλεγόμενα πολιτικά παιχνίδια είτε σε μονομερείς προτιμήσεις.

Επιμένουμε στην ανάδειξη της πολιτικής ουσίας των διαφορετικών απόψεων για το ζήτημα του νέου προέδρου του κόμματος.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι