Πρακτικές μαφίας

Στέργιος Καλπάκης, Η Εφημερίδα των Συντακτών, Δημοσιευμένο: 2019-09-18

Ο πόλεμος που διεξάγεται δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ ή οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο του προοδευτικού χώρου αυτόνομα. Στοχεύει στην προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες με την Προοδευτική Συμμαχία. Είναι ένα μήνυμα που λέει «Δείτε τι θα πάθετε», σε όσους επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί μας.

Σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές έχουν υπάρξει με θέμα την oμερτά, τον κώδικα αφοσίωσης που όφειλαν να τηρούν τα μέλη μιας μαφιόζικης συμμορίας. Σύμφωνα με τον «νόμο», τα μέλη της σπείρας δεν έπρεπε να διαπράξουν οτιδήποτε μπορούσε να βλάψει τα συμφέροντα των μελών.

Κάθε νέο μέλος, κατά τη διαδικασία της μύησης, ορκιζόταν αιώνια πίστη στους άγραφους κανόνες της συμμορίας. Από τη στιγμή που κάποιος έμπαινε στη μαφία, δεν υπήρχε γυρισμός. Ακόμη κι ένας απλός πολίτης, αν θεωρούνταν ύποπτος για σχέσεις με την αστυνομία, τιμωρούνταν σκληρά.

Τι σχέση όμως έχουν όλα αυτά με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα; Τους τελευταίους μήνες, συγκεκριμένα ΜΜΕ, φιλικά στη Ν.Δ. και στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., έχουν επιδοθεί σε μια συντονισμένη επιχείρηση «δολοφονίας χαρακτήρων» με προσωπικές επιθέσεις, ψευδείς ειδήσεις και λάσπη σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Ο λόγος; Οτι έσπασαν τη γραμμή που ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και απομονωμένο στο πολιτικό σύστημα. Η είσοδος της λούμπεν επιχειρηματικότητας στον χώρο των ΜΜΕ εκτός από κεφάλαια μετέφερε και τις αντίστοιχες νοοτροπίες.

Εκτελεστικός βραχίονας; Επώνυμοι κι ανώνυμοι συντάκτες, φανατικοί αντιΣΥΡΙΖΑ που αναπαράγουν άκριτα στα social media, εσχάτως και διανοούμενοι που παραπέμπουν ακόμη και στον Μαξ Βέμπερ για να τεκμηριώσουν την προπαγάνδα.

Στη ΔΗΜΑΡ το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό. Το βιώσαμε επειδή μείναμε σταθεροί στις θέσεις μας και ψηφίσαμε την απλή αναλογική, τα νομοσχέδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών και, στη συνέχεια, με την αποχώρησή μας από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Το βιώνουμε με κάθε ευκαιρία μετά την πολιτική μας απόφαση να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Με προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, με κάθε ευκαιρία και μέσο. Πρόσφατο παράδειγμα, η προσωπική επίθεση μετά την ανάδειξη της πρωτοφανούς λαθροχειρίας την οποία επιχείρησαν από κοινού Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο θέμα των μετακλητών. Φτάνοντας στο σημείο να του επιτίθενται επειδή ορίστηκε διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – για να ορισθεί τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που απαιτούνται στη Βουλή.

Ομως ο πόλεμος που διεξάγεται δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ ή οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο του προοδευτικού χώρου αυτόνομα. Στοχεύει στην προσπάθεια που γίνεται τους τελευταίους μήνες με την Προοδευτική Συμμαχία. Είναι ένα μήνυμα που λέει «Δείτε τι θα πάθετε», σε όσους επιθυμούν να συμπορευτούν μαζί μας. Από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρά να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια μεγάλη πλουραλιστική αριστερή παράταξη που σύντομα θα ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη στην ελληνική κοινωνία.

Θέματα επικαιρότητας: ΔΗΜΑΡ

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×