Τρωτό σύστημα

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή, Δημοσιευμένο: 2021-09-16

Εκτός από εκείνο το κάτι που «υπάρχει εκεί έξω», των «X-Files», έχουμε πια να φοβόμαστε και κάτι που «υπάρχει εκεί μέσα». Στα βάθη του Διαδικτύου. Κατ’ αναλογία με όσα συμβαίνουν στον υλικό κόσμο, όπου το έγκλημα –παράνομο, νομιμοφανές και νομιμότατο– έχει άσειστα θεμελιωμένη την αυτοκρατορία του, το «σκοτεινό Διαδίκτυο», αμάχητο και αυτό, διαβρώνει όλο και βαθύτερα το φωτεινό. Απάτες, εκβιασμοί, εμπόριο όπλων, ναρκωτικών αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας και για κάθε «χρήση». Και πλέον, εμπόριο παραχαραγμένων πειστηρίων εμβολιασμού. Διεθνές.

Το εξαιρετικό ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδόπουλου στην «Κ», στις 13.9, για τις «ψηφιακές μπίζνες με πλαστά πιστοποιητικά», ξεναγούσε στο dark web και εξηγούσε πώς στήνουν τις παγίδες τους τα δίκτυα των παραχαρακτών. Και τρόμαζε. Επειδή πιστοποιούσε την επινοητικότητα του εγκλήματος. Και επειδή «εδώ γύρω» υπάρχουν κάμποσοι πρόθυμοι να τσιμπήσουν το δόλωμα, κι ας είναι κραυγαλέα απατηλό, αρκεί να μην τσιμπηθούν. Είναι όσοι μετρούν τον εαυτό τους πιο έξυπνο από τα εμβολιαζόμενα «κορόιδα». «Καθαρίζουν μ’ ένα διακοσαρικάκι», γιατί «δεν έχουν την όρεξη να γίνουν τούβλα σε κανένα τείχος ανοσίας».

Τέτοιοι θα υπάρχουν πάντα. Και παντού. Δεν είναι ελληνική αποκλειστικότητα η αντικοινωνική κουτοπονηριά. Ούτε η ανοησία. Γιατί τι άλλο από βλακεία φανερώνει η πεποίθηση ότι ο κορωνοϊός θα πειστεί από το πλαστό πιστοποιητικό και, πλανημένος, θ’ αλλάξει δρόμο, αναζητώντας άλλο στόχο, τρωτό. Αφήνοντας έτσι τον ψεύτη-κλέφτη στην ησυχία του και στην καλή του υγεία.

Ολοι αυτοί όμως βρίσκουν και τα κάνουν. Βρίσκουν κενά στο πολυδιαφημισμένο σύστημα της εμβολιαστικής επιχείρησης «Ελευθερία». «Πλαστά πιστοποιητικά – Κενό στο σύστημα – Πώς αλλάζει το αποτέλεσμα του τεστ» επιγραφόταν προχθές το ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών εφημερίδων και ιστοσελίδων, που αναπαρήγε το ρεπορτάζ ενός καναλιού, επίσης φιλοκυβερνητικού. Η ουσία: Γιατροί δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων με δικαίωμα συνταγογράφησης έχουν πρόσβαση στο σύστημα με ειδικό κωδικό, όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού. Αν οι σχέσεις τους με τον Ιπποκράτη είναι τυπικές, μπορούν να δηλώσουν νοσήσαντες ή εμβολιασθέντες. Ψευδώς.

Δυστυχώς, το σύστημα που φημίστηκε σαν αδιαπέραστο αποκαλύπτεται τρωτό και διαβλητό. Οσο νωρίτερα το παραδεχτούν οι κατασκευαστές του τόσο το καλύτερο για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς δεύτερο, φαίνεται πως η αυτοκριτική παρέτεινε και στο φθινόπωρο τις διακοπές της.

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Οι δρόμοι των συναγωνιστών της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ξανασυναντιώνται

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Πού είναι ο κόσμος;

Μιχάλης Μητσός

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

×