Μα, μεταναστόπουλα στα νηπιαγωγεία μας;

Παντελής Μπουκάλας, Η Καθημερινή της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2021-09-19

Θα πρέπει να είναι βαρύ έγκλημα να πηγαίνεις σε ελληνικό νηπιαγωγείο και να μη σε λένε Γιώργο ή Μαρία, Φώτη ή Χριστίνα, αλλά Αμπντούλ ή Αϊσέ, Ογιούλ ή Τζαφρί, Μαντί ή Λάιλα. Γιατί όλα τα κακά με αυτόν τον τρόπο αρχίζουν: εξαιτίας της καλοσύνης μας, της φιλόξενης καρδιάς μας, που τη διαθέταμε έτσι κι αλλιώς επί Ξενίου Διός, την είδαμε όμως να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, να διπλασιάζεται επί Ιησού του Ξενίζοντος τον Ξένο. Με δύο καρδιές εμείς, Ελληνες εξ Ελλήνων και χριστιανοί εκ χριστιανών, άρα φύσει αγαθοί. Πλην άκαρδοι οι Αλλοι, οι εξ Ασίας και Αφρικής άλλοι, αλλά και οι εκ Βαλκανίων. Και με μυαλό ύπουλο.

Εχουν βάλει μπρος το σχέδιο της «αντικατάστασης». Ξεκινούν για τον ευλογημένο τόπο μας, τάχα πρόσφυγες που κινδυνεύει η ζωή τους και αναγκεμένοι οικονομικοί μετανάστες. Και σέρνουν μαζί τους τα κουτσούβελά τους για να τα υψώνουν στα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, σαν κλάδους ικεσίας. Ή σαν μικρούς δούρειους ίππους, σάρκινους, ώστε να τους συμπονέσουμε. Και όταν φθάνουν εδώ, αράζουν στα ωραιότατα κέντρα υποδοχής που τους ετοίμασε ο Ευρωπαίος εαυτός μας. Η μόνη τους δουλειά, να στέκονται στην ουρά στο ΑΤΜ για να τραβάνε το ένα επίδομα μετά το άλλο. Και να συνεχίζουν να γεννοβολάνε, για ν’ αυγατίζουν τα δικαιώματά τους. Και να υλοποιηθεί μια ώρα αρχύτερα το σχέδιο της αντικατάστασής μας, της εκδίωξής μας από τα πάτρια ή της μετατροπής μας σε μειονότητα. Ενα σχέδιο καλά επεξεργασμένο από μουλάδες, αγιατολάδες και λοιπούς ταλιμπαναίους. Με την ιδεολογική καθοδήγηση του Χένρι Κίσινγκερ (δεν μπορεί, θα τις θυμάστε εκείνες τις φοβερές δηλώσεις του εναντίον μας, που δεν είχαν γίνει ποτέ, αλλά τι σημασία έχει), την τεχνολογική υποστήριξη ανθελλήνων σιωνιστών που συνωμοτούν εναντίον μας από τον καιρό των Μακκαβαίων, και την οικονομική συμπαράσταση του Σόρος και του Γκέιτς.

Το πρώτο που κάνουν αφού αγκυροβολήσουν με ασφάλεια στους φιλόξενους κόλπους της καρδιάς μας είναι να στείλουν στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά μας τα βλαστάρια τους, σωστός παιδικός στρατός. Ωστε να μολυνθούν εξ απαλών ονύχων τα δικά μας παιδιά από ξένα σύμφωνα και φωνήεντα, από ανοίκεια ονόματα. Ξέρεις τι είναι να αρχίζουν να παίζουν με συνομήλικά τους που μπορεί να τα λένε Ιμπραήμ ή Ομέρ; Διάβρωση. Εισβολή από τις παιδικές κερκόπορτες.

Κι αν τύχει και κάποιο ξενόπουλο προκύψει καλός μαθητής, άριστος, θα έχουμε έπειτα μπλεξίματα με τη σημαιοφορία. Και θα βγαίνουν οι αενάως καιροφυλακτούντες εθνομηδενιστές να λένε το μακρύ και το κοντό τους. Ή, άλλο μπέρδεμα, αν ξεφυτρώσουν ανάμεσά τους τίποτε καλοί μπασκετμπολίστες ή δρομείς ή ακοντίστριες, θα πρέπει εμείς να καμαρώνουμε, έλεος πια, βλέποντάς τους στα γαλανόλευκα. Δεν είδατε τι τραβάμε με τους Αντετοκουνμπαίους, που διάλεξαν αυτό το βαρβαρόηχο επώνυμο μόνο και μόνο για να προκαλέσουν προβλήματα στην άρθρωση του υπουργού Ελληνοφωνίας και Αναπτύξεως;

Τούτων δοθέντων, ήταν εξαιρετική η πρωτοβουλία κάποιας «ελληνόψυχης» ιστοσελίδας να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα μεταναστόπουλων που πάνε σε νηπιαγωγείο της Αθήνας. Ωστε να μάθουμε όλοι ποιοι οι μέλλοντες εχθροί μας, τι μέλλοντες δηλαδή, από τώρα είναι πολέμιοι, αφού, τάχα επειδή έτσι λέει ο ΟΗΕ, η Ε.Ε. και τα λοιπά αρκτικόλεξα της εθνοαποδόμησης, κλέβουν θέσεις δικών μας παιδιών. Καλά έκαναν οι άγρυπνοι θερμοπυλομάχοι «μεα-κούλπηδες» (MeaCulpa.gr αποκαλείται η εθνοπρεπώς «σοκαρισμένη» ιστοσελίδα) που κάρφωσαν και το όνομα της νηπιαγωγού, η οποία με ανθελληνική επιπολαιότητα δέχθηκε στην τάξη της τα ξενώνυμα πιτσιρίκια αντί να τα εξετάσει πρώτα αυστηρά. Να δει αν ξέρουν πότε έγινε η μάχη στα Γαυγάμηλα και πότε γεννήθηκε ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς, ναι, ο «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ, Λουκιανέ, Λουκιανέ». Η καταγγελία, πάντως, κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνου ότι αναδημοσίευσε «κατά λάθος» πλην ενθουσιωδώς την καταδοτική «σοκαριστική λίστα», δεν στέκει. Βουλευτής Μπογδάνος ίσως υπάρχει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Στο δικό μας, όχι. Δεν τον είχε οβελίσει από υποψήφιο ο κ. Μητσοτάκης;

Εθνομηδενίστρια θα είναι η νηπιαγωγός, τι άλλο. Εδώ η πολιτεία υλοποιεί με πρωτοφανή επιμέλεια το σχέδιό της, που φέρει τον τίτλο «Κόλαση» («να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση, ώστε να σηκώνονται και να φεύγουν, να αυτοεπαναπροωθούνται», δεν έλεγαν από παλιά οι βοριδοπλευροαδώνηδες, που συνιστούν την ισχυρότερη από τις κεντρώες φράξιες της κυβέρνησης;), και αυτή τους ανοίγει τις πόρτες λες και ακούει κάνα «άρατε πύλας» εξ ουρανού. Από εκεί, δηλαδή, όπου μας παρατηρούν μελαγχολικοί ο Ξένιος Δίας και ο Ιησούς ο Ξενίζων τους Ξένους.

«Αυτοεπαναπροώθηση», λοιπόν. Αυτό είναι το πιο έξυπνο. Και το πιο οικονομικό. Με τα πουσμπάκ και σε έξοδα μπαίνεις, βενζίνες για το Λιμενικό κ.λπ., και μπλέκεις. Κάποιος ευγενικά επαναπροωθούμενος θα έχει και δεύτερο κινητό, εκτός από εκείνο που του κατάσχεσες με προληπτική αυθαιρεσία, κοινώς μαγκιά, και θα προλάβει να πάρει το «112» ή και να καταγράψει τον Frontex και τους λιμενικούς να σπρώχνουν την παλιόβαρκα προς τα διεθνή ύδατα, και «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Και μετά σε πιάνει στο στόμα της η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ηδη, τον Γενάρη, η Υπατη Αρμοστεία εξέφρασε τις «ανησυχίες της για την αυξανόμενη συχνότητα των περιστατικών άτυπων απελάσεων και αναγκαστικών επιστροφών (pushbacks) προσφύγων και αιτούντων άσυλο από ευρωπαϊκές χώρες». «Οι άνθρωποι που φθάνουν διά θαλάσσης απωθούνται στα ανοιχτά, ενώ όσοι φθάνουν στις ακτές αναγκάζονται να επιβιβαστούν και πάλι στα πλεούμενα και να φύγουν», είχε πει η κ. Τζίλιαν Τριγκς, εκπροσωπώντας τον ΟΗΕ.

Τότε, η Αρμοστεία δεν κατονόμαζε τις επαναπροωθούσες χώρες, οι καταγγελίες ωστόσο αφορούσαν κυρίως την Ουγγαρία, την Κροατία και την Ελλάδα. Εξι μήνες αργότερα, τον Ιούνιο, μάθαμε, όσοι το μάθαμε, πως η χώρα μας καταγγέλλεται πλέον ονομαστικά: «Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καλεί την Ελλάδα να ερευνήσει επειγόντως τις πολλαπλές καταγγελίες για άτυπες αναγκαστικές επιστροφές από τις ελληνικές αρχές στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας, κατά τις οποίες πιθανόν επιστρέφονται μετανάστες και αιτούντες άσυλο στην Τουρκία, αφού έχουν φθάσει σε ελληνικό έδαφος ή σε ελληνικά χωρικά ύδατα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρμοστείας τα είχε πει αυτά, στη Γενεύη, επίσημα, και όχι κάποια ΜΚΟ, που έχουμε τη δυνατότητα να την κηρύξουμε κατασκοπική. Εντάξει, μας εγκάλεσε αρχές Σεπτέμβρη και η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κ. Ντούνια Μιγιάτοβιτς, για παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Εμείς όμως σφυρίξαμε αδιάφορα και ψηφίσαμε το νομοσχέδιό μας, ποινικοποιώντας το έργο των ΜΚΟ στη θάλασσα. Πάλι καλά, τέτοιες στενάχωρες ειδήσεις δεν πολυπαίζουν σε κανάλια, ιστοσελίδες και εφημερίδες. Και το μπραντ-νέιμ της χώρας μας συνεχίζει να ονειρεύεται ότι μένει άσπιλο.

Θέματα επικαιρότητας: Προσφυγικό-μεταναστευτικό

Η πραγματικότητα της μετανάστευσης

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, 2024-01-09

Η μετανάστευση παραμένει πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα...

Περισσότερα

«Να σηκώσουμε τείχος απέναντι στον λαϊκισμό και στα άκρα»

Μαρία Βασιλείου, 2023-10-01

Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της απέναντι στην κλιματική...

Περισσότερα

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι κλίμα οδύνης και οργής θα...

Περισσότερα

Οι μετανάστες ήταν αθώοι, αλλά η δουλίτσα είχε γίνει

Γιάννης Αλμπάνης, 2023-08-30

Προχτές με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθησαν...

Περισσότερα

Η αλήθεια είναι πατριωτικό καθήκον

Ξένια Κουναλάκη, 2023-06-22

Οσοι µετά το ναυάγιο στην Πύλο ζητούν επίμονα απαντήσεις...

Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής να μπει στο επίκεντρο

Στέλλα Νάνου, 2023-06-20

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται στη σκιά του...

Περισσότερα

Η συμφωνία για το μεταναστευτικό στην ΕΕ κι ένα ακόμη ναυάγιο

Λευτέρης Παπαγιαννάκης, 2023-06-15

Είναι η συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Σύμφωνο...

Περισσότερα

Νέος Κώδικας Μετανάστευσης, διατήρηση των ίδιων προβλημάτων

Βασίλειος Παπαδόπουλος, 2023-03-27

Συζητείται ήδη στη Βουλή ο νέος Κώδικας Μετανάστευσης....

Περισσότερα

Άρθρα/ Πολιτική

Σόσιαλ μίντια και φενάκες εν αφθονία

Παντελής Μπουκάλας, 2024-02-20

Από τον πλατωνικό «Φαίδρο» διδαχτήκαμε να είμαστε επιφυλακτικοί...

Γιατί υποχώρησε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα;

Παύλος Ελευθεριάδης, 2024-02-17

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου...

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Στροφή σε ένα νέο, υγιές παραγωγικό μοντέλο

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2024-02-15

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εκλογές και το 41%, που το θεώρησε...

Δημοκρατική αφύπνιση

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας, 2024-02-11

Να που φτάσαμε να πρέπει να (ξανα)μάθουμε να κουβεντιάζουμε...

Γιώργος Σιακαντάρης

Μια συζήτηση: Αγαθούληδες ή πονηρούληδες;

Γιώργος Σιακαντάρης, 2024-02-11

Η προγραμματισμένη συζήτηση της Έφης Αχτσιόγλου, του Διονύση...

Εξωτερική πολιτική σε έναν απρόβλεπτο κόσμο

Λουκάς Τσούκαλης, 2024-02-10

Το παγκόσμιο οικοδόμημα στην εποχή της αμερικανικής παντοδυναμίας...

Ένας νέος αστερισμός;

Παύλος Τσίμας, 2024-02-10

Το βράδυ των εκλογών του 1981- αφηγείται ο Μίμης Ανδρουλάκης...

Πάνος Σκοτινιώτης

Ζητείται εναλλακτική

Πάνος Σκοτινιώτης, 2024-02-09

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 68 χρόνια από τις εκλογές...

Δημήτρης Χατζησωκράτης

120 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2024-02-09

Όλες οι δημοσκοπήσεις στο τέλος Ιανουαρίου καταγράφουν...

Τα τουρνικέ στο μουσείο της Μεταπολίτευσης

Αλέξης Παπαχελάς, 2024-02-04

Πριν από αρκετό καιρό, στην προηγούμενη θητεία του, ο πρωθυπουργός...

Αλήθειες και μύθοι για το πακέτο Μπλίνκεν

Βασίλης Νέδος, 2024-02-04

Δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί παρά λίγες ημέρες από τη στιγμή...

Συνταγή της καταστροφής

Σταύρος Αραχωβίτης, 2024-02-04

Αυτές τις μέρες οι αγρότες βρίσκονται σε ένα πρωτόγνωρο...

×
×