Ραντεβού δημοκρατίας, μήνυμα πολιτική αλλαγής

Στέργιος Καλπάκης, Δημοσιευμένο: 2022-05-14

«Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές σε περίπου χίλια εκλογικά τμήματα σε όλα τη χώρα είναι έτοιμες οι κάλπες και υποδέχονται όλες και όλους, αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 15 Μαΐου σήμερα, ημέρα σταθμός, ραντεβού δημοκρατίας και συμμετοχής με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Ένα δυνατό σήμα σε όλη τη χώρα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, ότι μια καλύτερη ζωή είναι εφικτή με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει για τους πολλούς και όχι για τα συμφέροντα μιας μικρής κρατικοδίαιτης ελίτ, όπως κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα και η Δεξιά στη χώρα μας διαχρονικά.

Δεν μιλάμε για μια διαδικασία που αφορά αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Είναι μια διαδικασία που βρίσκει την ελληνική κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω του ανεξέλεγκτο κύματος ακρίβειας το οποίο εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση επιβίωσης λόγω των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκης. Για εμάς, αυτό που απαιτείται είναι οι διαδικασίες των κομμάτων να μην κοιτούν στον εσωκομματικό τους καθρέφτη, αλλά να συνομιλούν με τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η καμπανιά μας είναι επικεντρωμένη στα ζητήματα της ακρίβειας. Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά της Αριστεράς από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, η διαρκής προσπάθεια να μετασχηματίσει την απογοήτευση και την ανασφάλεια των πολιτών σε πολιτική κίνηση και περιεχόμενο. Επομένως, η συμμετοχή στην κάλπη για την εκλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι μια βαθιά πολιτική πράξη.

Η μάχη, όμως, δεν τελειώνει σήμερα. Από αύριο κιόλας μπαίνουμε στην τελική ευθεία με στόχο την νίκη στις επόμενες εκλογές, την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση. Άλλωστε, το προγραμματικό πλαίσιο υπάρχει με τις 5 + 1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, την ανάκτηση της εργασίας, την ελάφρυνση από τα βάρη της πανδημίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη στήριξη της νέας γενιάς και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Δεσμεύσεις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες που συγκροτούν τον κορμό του κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης αλλά και αποτελούν και τη βάση της συζήτησης και με τις άλλες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.

Από Δευτέρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, ώστε αυτές οι προτάσεις να γίνουν γνωστές σε όλους τους Έλληνες και να εμπεδωθούν από την κοινωνική πλειοψηφία ως ένα διαφορετικό σχέδιο της Αριστεράς για την πορεία της χώρας. Και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα. Χρειαζόμαστε με άλλα λόγια την δύναμη των χιλιάδων αριστερών προοδευτικών πολιτών. Αυτοί που σήμερα συρρέουν στις κάλπες των εσωτερικών μας διαδικασιών, από αύριο να γίνουν συνδιαμορφωτές και πολλαπλασιαστές του πολιτικού μας μηνύματος παντού. Αυτή είναι η δύναμη της Αριστεράς, οι άνθρωποι της. Και όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την επόμενη μέρα της χώρας με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Όπως αξίζει να ζουν οι άνθρωποι»

Θέματα επικαιρότητας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Οι δρόμοι των συναγωνιστών της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ξανασυναντιώνται

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Πού είναι ο κόσμος;

Μιχάλης Μητσός

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

×