Συμμετέχουμε στη γιορτή δημοκρατίας, στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, pagenews.gr, Δημοσιευμένο: 2022-05-14

Την Κυριακή 15 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για πρώτη φορά εκλέγει τη συλλογική του ηγεσία από τα μέλη του κόμματος. Είναι μια σημαντική απόφαση του 3ου Συνεδρίου που δίνει την δυνατότητα στα μέλη να γίνουν συνδιαμορφωτές στις κρίσιμες αποφάσεις.

Δεν πρόκειται, όμως, για μια διαδικασία που αφορά αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμμαχία. Είναι μια διαδικασία που βρίσκει την ελληνική κοινωνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω του ανεξέλεγκτου κύματος ακρίβειας. Με δεδομένες τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το ζητούμενο είναι στις 15 Μαΐου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το προγραμματικό πλαίσιο υπάρχει, με τις 5 + 1 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα μεγάλα ζητήματα, όπως η ακρίβεια, η εργασία, το κοινωνικό κράτος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες, η νέα γενιά και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Δεσμεύσεις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και το πλαίσιο για διάλογο με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. 5570851-1

Για να μπορέσουν, όμως, οι προτάσεις αυτές να γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, αναγκαίος είναι ο ποιοτικός μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα της Αριστεράς, ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης, που θα αγκαλιάσει κάθε αριστερό προοδευτικό πολίτη, δηλαδή την μεγάλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Με τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας έγινε το πρώτο βήμα και πλέον βρισκόμαστε μπροστά στη μεγάλη πρόκληση της Κυριάκης.

Στις 15 Μαΐου λοιπόν κάνουμε το το επόμενο, κρίσιμο και αποφασιστικό βήμα. Με τη μαζική συμμετοχή στην εκλογή του Προέδρου, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και με τις καταστατικές αλλαγές για ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα. Σε μια γιορτή δημοκρατίας και συμμετοχής να στείλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

*Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι Διευθυντής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θέματα επικαιρότητας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Άρθρα/ Πολιτική

Δημήτρης Χατζησωκράτης

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-25

Γκώσατε; Κουράγιο!

Τάσος Παππάς, 2023-11-27

Η Κύπρος στο τέλος των ψευδαισθήσεων

Κυριάκος Πιερίδης, 2023-11-25

Καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας, το έργο αρχίζει

Τάσος Παππάς, 2023-11-25

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Λύση είναι η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-11-24

Αναζητώντας την επόμενη μέρα

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-11-22

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Ενότητα και ανασυγκρότηση

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, 2023-11-22

Στη μαύρη τρύπα της Γάζας

Παντελής Μπουκάλας, 2023-11-21

Ξενοφών Κοντιάδης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ στον δρόμο του Επινέ

Ξενοφών Κοντιάδης, 2023-11-19

Η επόμενη μέρα για τη σύνολη Αριστερά

Τάσος Παππάς, 2023-11-18

Των επετείων το νόημα

2023-11-18

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Μονόδρομος η ενωτική διέξοδος

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2023-11-08

×