Στόχος μας η νίκη και συμμαχική κυβέρνηση

Χωρίς δημοκρατία δεν πάει μπροστά ο τόπος

Συνέντευξη στην Γιαν. Σπ. Παργινό, Παρασκήνιο, Δημοσιευμένο: 2023-02-11

Το αίτημα για δικαιοσύνη παντού σε συνδυασμό με την υπεράσπιση της δημοκρατίας θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» δηλώνει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της ΚΕ του κόμματος. Ξεκαθαρίζει ότι μόνο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «είναι η Δεξιά» ενώ θεωρεί « ιστορικά μη δικαιωμένο το διμέτωπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ»

-Υποκλοπές και σχέσεις της λεγόμενης Greek Mafia με ανώτερα κι ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κρίνετε πως μπορούν να γυρίσουν τη ζυγαριά των δημοσκοπήσεων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να κόψει πρώτος το νήμα στις επερχόμενες κάλπες;

Θα ήθελα πρώτα απ΄όλα να σας διαβεβαιώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δεν ψάχνει για …προεκλογική αντιπολιτευτική ύλη! Μακάρι τίποτα από αυτά που αναφέρατε να μην είχε επισυμβεί!

Αναδεικνύουμε το ζήτημα του διπλού σκανδάλου των υποκλοπών και της προσπάθειας συγκάλυψής τους, ως ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας, σεβασμού στο κράτος δικαίου. Πρόκειται πρώτα απ΄όλα ως υποχρέωση εκπλήρωσης δημοκρατικού καθήκοντος!

Χωρίς δημοκρατία δεν μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος!

Για αυτό κι εμείς θα συνεχίσουμε και πριν τις εκλογές και μετά να αναζητούμε απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών και απόδοση δικαιοσύνης όχι από ρεβανσισμό αλλά γιατί η ευημερία, η βιώσιμη ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας είναι συνδεδεμένες με το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας.

Κάτω απ΄αυτό το πρίσμα θεωρούμε ότι αυτή μας η στάση εκ των πραγμάτων θα «μετρήσει» και στην εκλογική συμπεριφορά των πολιτών…

-Μήπως η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτά τα θέματα, αντιπαρέρχεται τον δημόσιο λόγο σε θέματα οικονομίας και υγείας, που σύμφωνα με τις μετρήσεις απασχολούν τα μέγιστα την ελληνική κοινωνία;

Σε καμία περίπτωση! Στην «πορεία προς τον λαό» που ξεκινήσαμε, αλλά και στη Βουλή, θέτουμε στην πρώτη γραμμή τα μεγάλα και «μικρά» προβλήματα της καθημερινότητας, που ταλανίζουν τους πολίτες.

Την αδυναμία ενός νοικοκυριού να πληρώσει το ρεύμα και την μείωση της κατανάλωσης ακόμη και σε βασικά τρόφιμα. Την απόγνωση ενός επαγγελματία, που δεν μπορεί να βρει χρηματοδότηση. Την αίσθηση της εγκατάλειψης που νοιώθουν οι νέοι και νέες για μόρφωση και αξιοπρεπή δουλειά στη χώρα τους. Το δράμα που βιώνουν οι πολίτες με τη δημόσια υγεία και την πρόσβασή τους στα νοσοκομεία.

Το αίτημα για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ σε συνδυα-σμό με την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι αυτά που θα κινητοποιήσουν τους πολίτες και θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

-Στο παρά πέντε της κάλπης, διακρίνεται μια έντονη αντιπαλότητα και μια οξύτητα στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ όμορων χώρων της κεντροαριστεράς. Μπορούν όλα τούτα να λειανθούν και να συμπράξουν σε μια ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα;

Στον δρόμο προς τις εκλογές κάθε πολιτική δύναμη διεκδικεί τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπησή της στην επόμενη Βουλή. Κατά συνέπεια και ο πολιτικός ανταγω-νισμός μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων δεν είναι κάτι περίεργο.

Να ξεκαθαρίσουμε εμείς τι ακριβώς θέλουμε.

Δικός μας απαρέγκλιτος στόχος είναι η νίκη μας στις εκλογές της απλής αναλογικής και ο σχηματισμός κυβέρ-νησης συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στη Βουλή.

Εμείς έχουμε μια κεντρική στόχευση και ένα μόνο μέτωπο: Τη ΔΕΞΙΑ.

Το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ σήμερα επιμένει σε έναν ιστορικά μη δικαιωμένο διμέτωπο. Από την μία μιλάει για «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνη-ση» και από την άλλη δεν αποκλείει συγκυβέρνηση με την ΝΔ… την οποία και το ίδιο κατηγορεί για τις υπο-κλοπές, την αισχροκέρδεια την κοινωνική αναλγησία. και η οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχει ουδεμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία!

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές θα γίνουν σε λίγους μήνες και θα κριθούμε όλοι για τη στάση μας. Η δυναμι-κή που θα έχει δημιουργηθεί από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και η εντολή του ελλη-νικού λαού για απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη και πολιτική αλλαγή δεν θα μπορεί να αγνοηθεί από κα-νέναν.

- Ποια κύρια θέματα κρίνετε πως μπορούν να είναι η βάση, το θεμέλιο, η απαρχή ενός κοινού κυβερνητικού προγράμματος κομμάτων της ευρύτατης κεντροαριστεράς;

Οι άξονες και οι επιμέρους δεσμεύσεις πολιτικής δεν είναι άγνωστα θέματα! Μέρα με την μέρα εκδιπλώνονται απ΄όλα τα κόμματα.

Δείτε πχ τις θέσεις των 12 εμβληματικών προτάσεων ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τρεις τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις: -Στα άμεσα δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας-στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις-στην οικονομία και μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης -στους συνταξιούχους-στις μητέρες-στα νέα ζευγάρια-στην Υγεία- στο κράτος- στον Πολιτισμό –στα δικαιώματα- στη Δικαιοσύνη.

Υποθέτω και αναμένω ότι σε κάτι ανάλογο θα προχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ

Έχω σταθερή την άποψη ότι δεν υπάρχουν αξεπέραστα προβλήματα Προγραμματικού χαρακτήρα μεταξύ των δύο χώρων.

Η ...πολιτική βούληση είναι αυτή που αναζητείται!

Θέματα επικαιρότητας: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Άρθρα/ Πολιτική

×