Άσπρα θα φορέσω, ρούχα γιορτινά

Ο πιτσιρίκος, http://www.pitsirikos.blogspot.com/, Δημοσιευμένο: 2007-08-31

Να μην ακούω βλακείες – όλοι Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσουμε στις εκλογές. Και σε τέσσερα χρόνια ΠαΣοΚ. Μετά από οκτώ χρόνια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, φαντάζεστε πόσο καυλωτικό θα μας φανεί το ΠαΣοΚ; Με ζωώδη λαγνεία θα το ψηφίσουμε. Οκτώ χρόνια Καραμανλή σε κάνουν να νοσταλγείς και τον Σημίτη – και τον μητσοτάκη ακόμα. Αυτές είναι δοκιμασμένες συνταγές. Φεύγει το 1963 ο αποτυχημένος Κωνσταντίνος Καραμανλής για το Παρίσι με ψευδώνυμο και το 1974 επιστρέφει ως θεός και παίρνει 54,2% στις εκλογές.

Τώρα που ο Αρχιεπίσκοπος λείπει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το πρόβλημα της υγείας του, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση: για να τον τιμήσουμε, στην ορκωμοσία της νέας Βουλής να μη γίνει αγιασμός– «Αγιασμός δεν γίνεται χωρίς τον Αρχιεπίσκοπο». Και τόσα χρόνια που κάνουμε αγιασμό τι καταλάβαμε; Από καταστροφή σε καταστροφή πάμε.

Συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας βλέπει η κυβέρνηση. Παλιότερα υπήρχε ο κίνδυνος των ελλήνων κομμουνιστών, ο από βορρά κίνδυνος και ο εξ ανατολών κίνδυνος –αν η χώρα μας δεν βρεχόταν από θάλασσα, θα υπήρχε και …νοτιοδυτικός κίνδυνος. Σήμερα η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η παγκοσμιοποίηση έχουν βάλει στο μάτι το έθνος μας και θέλουν να μας αφανίσουν γιατί είμαστε τσίφτηδες και καραμπουζουκλήδες. Εχθροί παντού. Η μαύρη αλήθεια είναι πως –όπως αποδεικνύει η ιστορία- ο μόνος εχθρός της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.

Έχουν στενοχωρηθεί όλοι που κάηκε η Πελοπόννησος. Πίπες. Τον Έλληνα μόνο για το χωριό του τον νοιάζει. Ούτε καν για το χωριό του, για το σπίτι του μόνο. Το μίσος – ή στην καλύτερη περίπτωση η αδιαφορία- που υπάρχει σε κάθε περιοχή της Ελλάδας για όλα τα άλλα μέρη της χώρας είναι κάτι το απερίγραπτο. Τρανή απόδειξη πως η Ελλάδα δεν είναι κράτος αλλά σύνολο οικογενειών. Γι’ αυτό κάποιοι αντιπαθούν τους Αλβανούς: οι αλβανικές φάρες τους θυμίζουν τα δικά τους σόγια.

Βέβαια, από την άλλη, πόσο να στενοχωρηθείς αν καεί η Καλαμάτα και η Λακωνία; Ταγματασφαλίτες και βασιλόφρονες. Αυτά τα μέρη θα έπρεπε να τα έχουμε κάψει μόνοι μας εδώ και χρόνια.

Τώρα που κάηκε η Πελοπόννησος, θα έρθουν κάποιοι Πελοποννήσιοι στην Αθήνα σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής –κάπου θα τους βολέψει ο τοπικός κομματάρχης. Τα απογεύματα θα μαζεύονται στο καφενείο κάποιου συγχωριανού τους –όλοι οι μπουρτζόβλαχοι αναζητούν εναγωνίως τους συντοπίτες τους και δεν αναμειγνύονται με «ξένους» για να μη χαθεί το μεγαλείο της φυλής- και θα λένε όμορφες ιστορίες για τα χρόνια που βίαζαν ανήλικα αγοράκια.

Πολύ ωραία ήταν η διαδήλωση των μπλόγκερ στο Σύνταγμα. Ήταν μια βουβή διαμαρτυρία. Την επόμενη φορά θα σπάνε καρπούζια –μαύρα κατά προτίμηση- στο δρόμο όπως ο Τσόκλης στη Βαρβάκειο Αγορά. Κάποιοι βουβοί διαδηλωτές παρέβησαν τους κανόνες και δεν φόρεσαν μαύρα ρούχα. Δεν τους αδικώ. Από τη μια να μη μπορείς να μιλήσεις κι από την άλλη να είσαι ντυμένος σαν μοιρολογίστρα – πάλι καλά που δεν τους ανάγκασαν να πατάνε κάρβουνα σαν αναστενάρηδες μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο Δήμος Αθηναίων συγκινήθηκε από την πυρκαγιά και υιοθέτησε το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη. Είναι πολύ της μόδας τελευταία να υιοθετείς μαύρα παιδάκια.

Θέματα επικαιρότητας: Προς τις Βουλευτικές εκλογές

Σταύρος Λιβαδάς

Η ώρα της κάλπης και η επόμενη μέρα

Σταύρος Λιβαδάς, 2007-09-16

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους» ήταν η στερεότυπη απάντηση...

Περισσότερα
Μιχάλης Παπαγιαννάκης

Αναζητώντας την προσωπική κλίμακα αξιών των υποψήφιων εκπροσώπων μας.

Μιχάλης Παπαγιαννάκης, 2007-09-15

Η συστηματική και μόνιμη δράση κατά της ανισότητας και...

Περισσότερα

Εξευτελισμός του ψηφοφόρου ή του υποψήφιου;

Διονύσης Γουσέτης, 2007-09-15

Μερικοί το παθαίνουν με τις γιορτές. Πολλοί όμως το παθαίνουν...

Περισσότερα
Γιάννης Καλογήρου

Πώς να ψεύδεσαι με τη βοήθεια της στατιστικής

Γιάννης Καλογήρου, 2007-09-14

«ΥΠΑΡΧΟΥΝ τριών ειδών ψεύδη: τα ψεύδη, τα αναθεματισμένα...

Περισσότερα
Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Ο δικομματισμός και η Αριστερά

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2007-09-14

Ο δικομματισμός, ή ακριβέστερα η κυριαρχία των δύο μεγάλων...

Περισσότερα
Θόδωρος Μαργαρίτης

NEA ΔIAΔPOMH...

Θόδωρος Μαργαρίτης, 2007-09-13

H γραμμή είναι γνωστή. Oι ράγες παλιές. Aυτό το τρένο έχει...

Περισσότερα
Φώτης Κουβέλης

Όχι στην αποχή από το δικαίωμα στη διεκδίκηση

Φώτης Κουβέλης, 2007-09-13

H απαράδεκτη απόφαση της Ένωσης Aστυνομικών Yπαλλήλων Θεσσαλονίκης,...

Περισσότερα
Σοφία Ανδριοπούλου

Εκλογές, αριστερά και οικολογία

Σοφία Ανδριοπούλου, 2007-09-13

Λίγο πριν τις εκλογές, είναι χρήσιμη μια πρώτη ανάλυση των...

Περισσότερα

Άρθρα/ Πολιτική

Στέργιος Καλπάκης

Ενότητα και ανασύνθεση με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση

Στέργιος Καλπάκης, 2026-03-15

Να συμβάλλουμε στην αναγκαία ενότητα και ανασύνθεση του...

Κώστας Χλωμούδης

Η Ελλάδα χωρίς διπλωματικά ερείσματα με τη ναυτιλία της εκτεθειμένη

Κώστας Χλωμούδης, 2026-03-15

Όταν η γεωπολιτική επιλογή μετατρέπεται σε ναυτιλιακό...

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας

Τύπος και Δημοκρατία

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας, 2026-03-15

Οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ έχουν εξαπολύσει ακόμα έναν πόλεμο...

Θόδωρος Τσίκας

Ο εθνικολαϊκισμός βλάπτει σοβαρά

Θόδωρος Τσίκας, 2026-03-09

Η αμυντική συνδρομή στην Κύπρο δεν έπρεπε να γίνει διμερώς....

Μαριλένα Κοππά

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας

Μαριλένα Κοππά, 2026-03-08

Πολύ μελάνι έχει χυθεί την προηγούμενη βδομάδα, και δίκαια,...

Σύμπλευση με την Ευρώπη ή παιχνίδια στη Μέση Ανατολή;

Κυριάκος Πιερίδης, 2026-03-07

Στις εφτά ημέρες του πολέμου η Κύπρος βιώνει συνθήκες πρωτοφανούς...

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα όπως βολεύει τους ισχυρούς

Τάσος Παππάς, 2026-03-07

Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Το ακούμε εδώ και κάμποσο καιρό...

Ακριβές συμβουλές…

Πάσχος Μανδραβέλης, 2026-03-07

Ενα από τα ελληνικά παράδοξα είναι ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ,...

Γιατί αποστασιοποιείται η Κίνα από το Ιράν;

Πλάμεν Τόντσεφ, 2026-03-07

Την ώρα που φλέγεται η Μέση Ανατολή και πολιορκείται το...

Τα σπουργίτια της Τεχεράνης

Παύλος Τσίμας, 2026-03-07

Η Κίνα, κάποτε, αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στα σπουργίτια....

Θύμα των εκλογών η οικονομική πολιτική

Αντώνης Καρακούσης, 2026-03-05

Την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό...

Με την ψυχρή γλώσσα της Ρεαλπολιτίκ – γιατί πού χώρος για άλλες;

Λουκάς Τσούκαλης, 2026-03-04

Με την αμερικανο-ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, άνοιξε και...

×
×