Ακραίο ατόπημα του ΚΚΕ

Δημήτρης Χατζησωκράτης, Αγγελιοφόρος της Κυριακής, Δημοσιευμένο: 2008-12-14

Δημήτρης Χατζησωκράτης
Δημήτρης Χατζησωκράτης
Η νεολαιίστικη έκρηξη ήταν αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό. Καζάνι που κόχλαζε. Η δολοφονία του Αλέξη πυροδότησε τις εξελίξεις.

Τις μέρες αυτές παίζεται στους κινηματογράφους το έργο «Ανάμεσα στους τοίχους». Αφορά τη νεολαία των Λυκείων της Γαλλίας. Έτσι ακριβώς και η ελληνική νεολαία βρίσκεται ανάμεσα στους τοίχους της απόρριψης και του αποκλεισμού.

Απέναντί τους αντί να υπάρχει περίσκεψη, φροντίδα, μέτρα και πολιτικές από την πλευρά τους κράτους υπήρξε η προπαρασκευή και το πολιτικό και ποινικό άλλοθι των αστυνομικών για την καταστολή που έκτιζε ο Β. Πολύδωρας.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., όπως αποδεικνύεται από τον τρόπο που εδώ και μια εβδομάδα αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις, διαχειρίζεται τις εξαγγελίες της και αρνείται ένα διάλογο επί της ουσίας που θα καταλήγει σε λήψη άμεσων μέτρων υπέρ των νέων, είναι ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και κυρίως να απαντήσει στην όξυνση της συγκυρίας.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκδηλώσει σταθερά τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον τους να κατανοήσουν αυτή την αντίδραση, αυτό το πολλαπλό άθροισμα, ασφυξίας, άρνησης, απόρριψης, απογοήτευσης, θυμού των νέων της χώρας μας και να τα μεταστοιχειώσουν σε πολιτικές προτάσεις και δράσεις.

Γι΄ αυτό και στις κινητοποιήσεις των ημερών και στο κάλεσμα των δυνάμεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς , οι νέοι όταν κατεβαίνουν πυκνώνουν τις γραμμές της, μια και εκεί νοιώθουν μια μεγαλύτερη «ευρυχωρία» και ελευθερία να εκφραστούν.

Σε καμία βεβαίως περίπτωση δεν βρίσκουν ή δεν μπορούν να βρουν την όποια ανοχή για να προβούν, βγαίνοντας από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πράξεις βίας και καταστροφής.

Είναι ξεκάθαρο και δεν θα επανέλθω. Είμαστε για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς κατηγορηματικά αντίθετοι στη βία και με αυτούς που την μεταχειρίζονται.!

Οι δηλώσεις της γραμματέως του ΚΚΕ, για το «χάϊδεμα των κουκουλοφόρων» και εν συνεχεία ηγετικών στελεχών ενάντια στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και το ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν ακραίο ατόπημα.

Η ηγεσία του ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης κάλυψαν την εξέγερση στα γαλλικά προάστια, πριν από 3 χρόνια, υποστηρίζοντας, ορθά, ότι "η τυφλή βία δεν έχει τυφλά αίτια". Σήμερα, για αντίστοιχα φαινόμενα «τυφλής βίας» στην Ελλάδα, το ΚΚΕ συμπαρατάσσεται με τις πολιτικές δυνάμεις της αντίδρασης και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στους αγώνες την ώρα που ο αντίπαλος είναι απέναντι αυτοί επιλέγουν να χτυπήσουν τον διπλανό που και αυτός αγωνίζεται.

Πολύ σύντομα για τις δηλώσεις αυτών των ημερών θα ντρέπονται συλλογικά.

Θα προσπαθούν να τις εξαλείψουν από την ιστορική διαδρομή τους.

Ας θυμηθούν ότι το ίδιο έκαναν πριν 35 χρόνια στην εξέγερση του Πολυτεχνείου…

Ποιος ξεχνάει την περίφημη ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Νο 8, που απέδιδε τα γεγονότα στους… 300 προβοκάτορες.

Όπως συλλογικά ντρέπονται για εκείνη την πολιτική θέση τους, που άλλωστε δεν εξέφραζε και τους αγωνιστές της ΚΝΕ που συμμετείχαν μαζί με τους Ρηγίτες και τους άλλους αριστερούς νέους στην κατάληψη, έτσι και τώρα, μετά από λίγο καιρό, θα προσπαθούν να τα ξεχάσουν και να τα διαγράψουν από την ιστορία τους.

Θέματα επικαιρότητας: Διαδηλώσεις- Βία

Άρθρα/ Πολιτική

×