Ο ΑΛΕΞΗΣ, οι λεκτικοί προπηλακισμοί και οι πολιτικές απουσίες

Ανδρέας Νεφελούδης, Δημοσιευμένο: 2011-11-09

Αμέσως μετά από την δημοσίευση της δημοσκόπησης που φέρνει τη Δημοκρατική Αριστερά μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά από την ίδρυση του κόμματος μας, διάφοροι βουλευτές και λοιποί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν την εξόρμηση απέναντι στη ΔΗΜΑΡ με τη γνωστή και προσφιλή μέθοδό τους, λάσπη, εξυπνακισμοί και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Καλά κρατεί το κόμμα αυτό, όπου η δημοκρατία, ο δημοκρατικός δρόμος για το σοσιαλισμό, η Ευρώπη, ο πλουραλισμός εξέλιπαν και αποτελούν πλέον άγνωστες λέξεις, με την νέα μέθοδο πολιτικής παρέμβασης, δηλαδή τον λεκτικό ή φυσικό προπηλακισμό, τον λεκτικό ή και φυσικό τραμπουκισμό και την κατρακύλα στη συμμαχία με λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις όπως οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων που διαμαρτύρονται για τον προφυλακισμένο πρόεδρό τους, τις ανατρεπτικές δυνάμεις του 666 και λοιπούς που συμπληρώνουν το ενιαίο ιδεολογικό κάδρο του δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα τους.

Αγαπητέ Αλέξη, ίσως στο λεξιλόγιο αλλά και στο αντιληπτικό σου πεδίο δεν υπάρχει η λέξη ΕΥΘΥΝΗ και πολύ παραπάνω η φράση ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί η απουσία οποιασδήποτε σκέψης για το αύριο, για την ελπίδα και τη προοπτική ανατροπής και αλλαγής που ζητά ο κάθε Έλληνας πολίτης. Πως αλλιώς να εξηγηθεί η μόνιμη καταγγελιολογία κατά πάντων χωρίς καμία μα καμία πρόταση διεξόδου.

Λες και αυτές τις μέρες δεν έχει συμβεί τίποτα σε αυτό το τόπο, λες και όλα κυλούν με κέντρο το αντιληπτικό πεδίο του Αλέξη (από εδώ κοντά μέχρι εκεί δίπλα…), λες και η νοητική ακινησία ή ο διαγκωνισμός με το ΚΚΕ στο ποιος θα βγει πιο μακριά από τη πραγματικότητα αποτελούν πλαίσιο πολιτικής.

Δεν σκοπεύω σε αυτό το κείμενο να απαντήσω επί της ουσίας στα φληναφήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ας κοιτάξει για μια ακόμη φορά την δημοσκοπική ιστορία του ΣΥΝ που επαναλαμβάνεται ως ιστορικό εκκρεμές, ας ασχοληθεί με τον πλούτο των διαφορετικών μέχρι απόλυτης ασυνεννοησίας απόψεων στο χώρο του και ας αφήσει τους λεκτικούς τραμπουκισμούς απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, εκτός και αν αυτοί αποτελούν γενετικό αποτύπωμα, οπότε τζάμπα … οι κουβέντες.

Το κρίμα και γαμώτο όμως έρχεται από έναν άλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον παρολίγο «δικό» μας Δ. Παπαδημούλη, που αντί να σκεφτεί ολίγον αυτοκριτικά για την παράξενη στάση του την περίοδο της αποχώρησης μας από τον ΣΥΝ έρχεται και αυτός στην χορεία των αυτόκλητων συμβούλων της ΔΗΜΑΡ. Ευχαριστούμε Δημήτρη, αλλά κάτι άλλο περιμένουμε πρώτα από σένα και μετά τις νουθεσίες, εξήγησε μας ας πούμε πως συνυπάρχεις με τον αγαπητό κατά τα άλλα Π. Λαφαζάνη σε σχέση με την Ευρώπη και μετά ας προσπαθήσουμε να βρούμε ένα σημείο ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ, αυτή τη φορά, επικοινωνίας.

Α. Νεφελούδης

Θέματα επικαιρότητας: Αριστερά-κεντροαριστερά

Αντώνης Λιάκος

Τί θα περίμενα από την επιστροφή του Τσίπρα;

Αντώνης Λιάκος, 2026-05-24

Η συζήτηση γύρω από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζεται...

Περισσότερα
Γιώργος Σιακαντάρης

Σπάμε τις 50 αποχρώσεις της αποϊδεολογικοποίησης

Γιώργος Σιακαντάρης, 2026-05-17

Πριν από λίγες εβδομάδες αναρτήθηκε στον χώρο του Εθνικού...

Περισσότερα
Σωτήρης Βαλντέν

Αρχηγισμός στην αριστερά, Τσίπρας και Καρτερός

Σωτήρης Βαλντέν, 2026-02-23

Εδώ και λίγο καιρό ο Θανάσης Καρτερός (ΘΚ), με καθημερινά...

Περισσότερα
Δημήτρης Χατζησωκράτης

Ευελπιστώ ο Αλέξης να παίξει ένα κεντρικό ρόλο.

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 2026-01-31

...Eπειδή κοινός στόχος μας είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού...

Περισσότερα
Γεράσιμος Μοσχονάς

Από τα ”εάν” στην πολιτική επιτάχυναση

Γεράσιμος Μοσχονάς, 2026-01-07

Στο διεθνές πεδίο, το 2025 ήταν χρονιά αναταραχής και αστάθειας....

Περισσότερα
Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ενιαίος λόγος, όχι συνεχείς παραφωνίες και ομαδοποιήσεις

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2025-05-17

Η«Ομάδα Αλήθειας» και η Νέα Δημοκρατία, η κομματική λειτουργία...

Περισσότερα
Σταμάτης Μαλέλης

Τι φταίει στην Κεντροαριστερά

Σταμάτης Μαλέλης, 2025-05-06

...Εάν τα βασικά κόμματα της Κεντροαριστεράς δεν εκσυγχρονιστούν...

Περισσότερα

Οι περιστάσεις

Τάσος Παππάς, 2025-04-22

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ΜEGA...

Περισσότερα

Άρθρα/ Πολιτική

Η αριστερή μελαγχολία

Κώστας Δουζίνας, 2026-06-10

Ακούγοντας ομιλίες του ΚΚΕ νοσταλγώ τις παλιές βεβαιότητες...

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας

Ο Τραμπ πατά Ευρώπη

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας, 2026-06-07

Όλοι παρακολουθήσαμε με αποτροπιασμό τις σκηνές βίας της...

Ο «σοσιαλισμός της αποχέτευσης» επιστρέφει στις αμερικανικές πόλεις

Josephine Walker, 2026-06-18

Μια παλιά πολιτική παράδοση επανεμφανίζεται στις Ηνωμένες...

Δύσκολος μονόδρομος

Γιώργος Καπόπουλος, 2026-06-15

Tο Πακιστάν, το Κατάρ, η Αίγυπτος και η Τουρκία συνέβαλαν...

Γιώργος Σταθάκης

Γιατί δεν υπήρξε ποτέ Plan B για «έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ». Ούτε από τους Ευρωπαίους, ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σταθάκης, 2026-06-15

Ένα κεντρικό αφήγημα των ημερών θέλει την Ελλάδα να πλησίασε...

Κώστας Τσουπαρόπουλος

Δέκα αόρατες επιβαρύνσεις μετακυλίει το κράτος στους πολίτες

Κώστας Τσουπαρόπουλος, 2026-06-13

Δύο από μία δεκάδα «αόρατων» επιβαρύνσεων που επιβάλλει...

Ο πραγματικός κίνδυνος

Παύλος Τσίμας, 2026-06-13

Αυτή η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στον Περσικό Κόλπο...

Δημήτρης Μπίρμπας

Η Αυτοδιοίκηση, ο κώδικας και η συνταγματική αναθεώρηση

Δημήτρης Μπίρμπας, 2026-06-11

Διατηρώντας τις μνημονιακές περικοπές στην Αυτοδιοίκηση...

Ξενοφών Κοντιάδης

Μείζονα παρέμβαση Κοντιάδη μέσω Dnews: Το ρίσκο της ακυβερνησίας και ο εκλογικός νόμος

Ξενοφών Κοντιάδης, 2026-06-08

Nα επιτραπεί η λήψη του μπόνους εδρών από τον πρώτο σε δύναμη...

Δημοκρατική αναδιανομή των κερδών από τα δεδομένα μας

Λάμπρος Αθανάσιος Τσουκνίδας, 2026-06-07

Πριν από καμιά εικοσαετία σε ταινίες κινουμένων σχεδίων...

Βλασφημία

Μιχάλης Μητσός, 2026-06-02

Κάπου μας μπέρδεψε ο δήμαρχος – και περιλαμβάνω αυτούς...

Θόδωρος Τσίκας

Τα διλήμματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Θόδωρος Τσίκας, 2026-05-28

Η πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Ισραήλ με Ιράν δεν αποτελεί απλώς...

×
×