Η γάτα, τα εξώδικα και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού

Μιχάλης Κυριακίδης, Μεταρρύθμιση, Δημοσιευμένο: 2016-03-03

Εάν διαβάσει κανείς το βιογραφικό, τις απόψεις, τις γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας, καθώς και τις … αδυναμίες σε τηλεπερσόνες του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού μας, κατανοεί πλήρως την κατάσταση στην οποία οδήγησε τη χώρα η πολιτική στρατηγική του. Το όνομα του νέου συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος ενισχύει την ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι Νίκος Καρανίκας και βρίσκεται, τουλάχιστον επισήμως, στο team των συμβούλων του πρωθυπουργού, από τις 26 Φεβρουρίου του 2016.

Η χώρα παραδέρνει χωρίς πυξίδα σε ένα κυκεώνα προβλημάτων με κορυφαία την οικονομική κρίση με τις συνέπειές της, αλλά και την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση των τελευταίων 100 ετών. Η αξιολόγηση αργεί, ο υπουργός οικονομικών ανησυχεί μήπως «καούμε», η κοινωνία είναι ανάστατη από την οικονομική ασφυξία και το οξύ πρόβλημα του προσφυγικού πνίγει τη χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μοιάζει να μην έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται στο τιμόνι μιας χειμαζόμενης χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Αυτοσχεδιάζει εδώ και ένα χρόνο και επιχειρεί να κυβερνήσει, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της, ενώ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να γαντσωθεί την εξουσία.

Η αποκάλυψη ότι ο κ. Τσίπρας είχε τέσσερις συναντήσεις εν κρυπτώ με έναν μεγαλοεκδότη, παζαρεύοντας μαζί του, η αποστολή εξωδίκων (επτά μέχρι στιγμής, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός μεταφορών) σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι δεν ασκούν κριτική, όπως την επιθυμεί η κυβέρνηση, (είναι «άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η λάσπη», είπε ο κ. Σπίρτζης) έρχεται να προστεθεί στο περίφημο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με μοναδικό στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός, στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, καυχήθηκε ότι «έσκισε» τη γάτα, ωστόσο, δεν εξήγησε γιατί έκανε τέσσερις εν κρυπτώ συναντήσεις με τον συγκεκριμένο εκδότη, ούτε εάν συναντήθηκε και με άλλους.

Και ο μεν ένας εκδότης, προφανώς διότι «δεν τα βρήκαν», άρχισε να βγάζει στη φόρα τα «παζαρέματα», παραμένει, όμως άγνωστο πού κατέληξαν τα «παζάρια» με τους πιθανούς άλλους εν κρυπτώ και σε «γιάφκες» συνομιλητές του πρωθυπουργού.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη τις μεθοδεύσεις μιας κυβέρνησης, η οποία, το μόνο που γνωρίζει να κάνει καλά, είναι η επικοινωνιακή καταιγίδα με στόχο την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα.

Το χειρότερο είναι πως ο λογαριασμός -σε χρήμα- θα έρθει πάλι στους πολίτες, που δεν αντέχουν άλλο. Οι αυτοσχεδιασμοί και οι λάθος στρατηγικές του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Τσίπρα, (με συμβούλους, ανάλογους του κ. Καρανίκα), μας κόστισαν περισσότερα από 80 δις και ένα τρίτο μνημόνιο, σκληρότερο από τα προηγούμενα, ενώ οι καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, η αδυναμία και έλλειψη βούλησης για διαρθρωτικές αλλαγές, ανεβάζουν συνεχώς την ταρίφα

Θέματα επικαιρότητας: Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×