Η κυβέρνηση της συναστρίας

Ανδρέας Πετρουλάκης, www.protagon.gr, Δημοσιευμένο: 2016-10-20

Πάντως πρέπει να το παραδεχτούμε ότι υπάρχει πολλή κακοπιστία. Γιατί δηλαδή αμέσως πήγαμε να συσχετίσουμε την πειθαρχική δίωξη που διέταξε ο κ. Παρασκευόπουλος εναντίον του δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας με την επικείμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών; Ο άνθρωπος απλώς έκανε τη δουλειά του. Τι κι αν ήταν μια ξεχασμένη υπόθεση διετίας που ξαναζεστάθηκε τη στιγμή αυτή; Ο υπουργός άκουσε έναν καθόλα αξιοσέβαστο βουλευτή που αναπαρήγαγε την καταγγελία που υπήρχε σε ένα καθόλα αξιοσέβαστο σάιτ και αμέσως έσπευσε να επιτελέσει το καθήκον του. Όλα ήσαν σύννομα.

Oπως το καθήκον τού επέβαλλε να ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για τον κ. Ντογιάκο λίγες βδομάδες πριν. Και τότε είχαν σπεύσει οι κακόπιστοι να συνδέσουν τη θεσμική πρωτοβουλία του με την επικείμενη εκλογή για την ανάδειξη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, γιατί λέει η πρωτόδικη ποινή δεν ήταν αρκετή να του στερήσει το δικαίωμα υποψηφιότητας. Και τι φταίει για αυτό ο υπουργός; Τι φταίει που η δεύτερη ποινή τον καθαίρεσε; Όλα ήσαν σύννομα.

Νομίζω η κυβέρνηση είναι συστηματικό θύμα οργανωμένης καχυποψίας που προφανώς συντηρεί η έξαλλη αντιπολίτευση και ασφαλώς και ο διαπλεκόμενος Τύπος. Είναι όμως και γκαντέμικη

Γιατί δεν πάτε παραπέρα; Θυμάστε τι όργιο κακοπιστίας επισκίασε την κορυφαία κυβερνητική πρωτοβουλία για τις τηλεοπτικές άδειες; Θύμα τότε ο κ. Σπίρτζης που πέσανε να τον φάνε επειδή τον Αύγουστο έφερε νόμο που καταργούσε το ασυμβίβαστο καναλάρχη – εργολάβου δημοσίων έργων. Λες και μπορούσε να ξέρει ο άνθρωπος ότι λίγο καιρό μετά ο κουμπάρος του εργολάβος θα διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια. Και γιατί να το ξέρει, όλα σας τα λένε εσάς οι κουμπάροι σας; Ή που λένε ότι ακριβώς λόγω των σχέσεων του υπουργού με την Τράπεζα Αττικής δανειοδοτήθηκε απ’ αυτήν ο κουμπάρος, λες και απαγορεύεται ο χριστιανός να πάει σε όποιαν τράπεζα θέλει. Επιτέλους ας σιωπήσουν οι κακόβουλες φωνές , όλα έγιναν σύννομα.

Ακόμα χειρότερο ήταν τότε που όλοι είχαν σπεύσει να συσχετίσουν τη δίωξη της συζύγου του κ. Στουρνάρα με την άρνηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση για τη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Άλλο πάλι αυτό, λες και έχουν καμία σχέση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους (ποιες ακριβώς δεν έχουμε μάθει ακόμα αλλά δεν έχει σημασία) που επιτελούν το καθήκον τους, με Τράπεζες και τέτοια. Όλα έγιναν σύννομα.

Νομίζω η κυβέρνηση είναι συστηματικό θύμα οργανωμένης καχυποψίας που προφανώς συντηρεί η έξαλλη αντιπολίτευση και ασφαλώς και ο διαπλεκόμενος Τύπος. Είναι όμως και γκαντέμικη. Γιατί με το που ξεκίνησε την καριέρα της έτυχε να είναι ο κ. Φλαμπουράρης ο μόνος Ελληνας που πέτυχε χρονιάρες μέρες ανοιχτή δημόσια υπηρεσία για να μεταβιβάσει την εταιρεία του. Λες και απαγορεύεται δηλαδή να υπάρχουν φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται με αυταπάρνηση ασχέτως ωραρίων. Όλα σύννομα είχαν γίνει και τότε αλλά η κακή αρχή είχε γίνει. Και πάντα θα βρίσκονται οι κακόβουλοι που δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι απλώς σε ευνοεί η συναστρία.

Θέματα επικαιρότητας: Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×