Μετά - Μεταπολίτευση

Τάσος Δαρσινός, www.matrix24.gr, Δημοσιευμένο: 2017-02-24

Πολλές αναλύσεις έχουν δει το φώς της δημοσιότητας για το πότε είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Η περίοδος από το 1974 με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως η εποχή της μεταπολίτευσης για την Ελλάδα με χαρακτηριστικά την παγίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας , την ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού και τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Η είσοδος της χώρας μας στην Ε.Ε και στη συνέχεια η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη θεωρούνται τα σημεία κλειδιά που άλλαξαν την πορεία των πολιτικών πραγμάτων που ξέραμε για πριν το 1974.

Οι διαδοχικές Κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ στα προηγούμενα χρόνια μέχρι το 2014 έδιναν την εντύπωση μιας διπολικής μάχης στα χρόνια αυτά χωρίς να δείχνουν το τέλος αυτής της εποχής.

Η κρίση από το 2010 και μετά σηματοδότησε την φθίνουσα πορεία αυτών των κομματικών σχηματισμών με κύριο σημείο την αδυναμία τους να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Η ανάληψη της Κυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η καθολική αποτυχία τους να δώσουν εναλλακτική λύση στο θέμα της επίλυσης της κρίσης έκλεισε τον κύκλο της Κυβερνητικής θητείας όλων σχεδόν των μεταπολιτευτικών κομμάτων. Το πολιτικό σκηνικό που δημιουργήθηκε μετά το 1974 εξάντλησε πλέον όλη τη δυναμική που είχε κατακτήσει είτε συμμετέχοντας στην εξουσία είτε όχι και τώρα πλέον όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τη δυνατότητα τους για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Έτσι νομοτελειακά φτάσαμε στο «τέλος εποχής» για τα υπάρχοντα σχήματα. Οι πολίτες αναζητούν πλέον κάτι ΝΕΟ που να σηματοδοτεί την έξοδο από την κρίση και ταυτόχρονα την αλλαγή της μέχρι τώρα κουλτούρας που είχαν αυτά τα κόμματα.

Η ανάγκη αυτή έρχεται μαζί με την ανασυγκρότηση Πανευρωπαϊκά της Σοσιαλδημοκρατίας οδηγεί και στην Ελληνική εκπροσώπηση αυτού του χώρου.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι ακριβώς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα. ΄΄Ενας ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ της ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με το βλέμμα στραμμένο μόνο στο μέλλον με σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά και με αξιόπιστο Κυβερνητικό πρόγραμμα που θα απαντά στις σημερινές και αυριανές ανάγκες της χώρας και θα φέρνει την πραγματική ελπίδα για μια αναγέννηση της Ελλάδας.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΑΝΕΩΣΗ του χώρου και με πίστη ότι δημιουργούμε το αύριο της πολιτικής ζωής για την χώρα μας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ έρχεται να εγκαινιάσει την αρχή της μετά-μεταπολιτευτικής εποχής. Οι Νέοι θα είναι αυτοί που θα αρπάξουν αυτή την ευκαιρία και θα χαράξουν τους νέους οδικούς χάρτες για μια καινούργια εποχή με ανάπτυξη ,Κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η ενίσχυση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι η μόνη εφικτή λύση για να γίνει το όραμα πραγματικότητα.

Θέματα επικαιρότητας: Σοσιαλδημοκρατία

Άρθρα/ Πολιτική

Ο Επιθεωρητής

Παύλος Τσίμας, 2023-09-23

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, 2023-09-21

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ανανέωση με πολιτικά χαρακτηριστικά

Θανάσης Θεοχαρόπουλος, 2023-09-01

Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη

Παντελής Μπουκάλας, 2023-09-05

Επιστρέφει η Τουρκία του Ερντογάν στη Δύση;

Γιώργος Καπόπουλος, 2023-09-06

ΣΥΡΙΖΑ: η δύσκολη επόμενη μέρα

Τάσος Παππάς, 2023-09-04

Ακόμη μία πληγή

Πάσχος Μανδραβέλης, 2023-09-02

Γιάννης Βούλγαρης

Νέες γέφυρες πάνω από παλαιά τείχη;

Γιάννης Βούλγαρης, 2023-09-02

Γιώργος Γιαννουλόπουλος

Το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο

Γιώργος Γιαννουλόπουλος, 2023-09-02

Πολιτικοί του Ιnstagram

Αλέξης Παπαχελάς, 2023-08-30

Γιώργος Σταθάκης

Η μάχη της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικής Πανεπιστημιακής «παιδείας»

Γιώργος Σταθάκης, 2023-08-28

«Μην ξεχνάτε, στις εκλογές πήραμε 40 και κάτι τοις εκατό»

Τάσος Παππάς, 2023-08-27

×