Αρθογράφος: Δημήτρης Γιατζόγλου - Σελίδα: 1

Oι στιγμές του Λεωνίδα Κύρκου και το αβέβαιο παρελθόν της ιστορικής ανανεωτικής αριστεράς

Δημήτρης Γιατζόγλου, 23/01/2009

Ισχυρίζονται πολλοί - και νομίζω πως έχουν δίκιο - ότι ένα βιβλίο σου κεντρίζει το ενδιαφέρον επειδή έρχεται να συναντηθεί με πράγματα που ήδη υπάρχουν μέσα σου, συγκεχυμένα ή σκοτεινά ίσως, αλλά υπάρχουν. Ως ιδέες εν σπέρματι, ως φόβοι, ως ερωτήματα. Και που το βιβλίο μπορεί να τα μορφοποιήσει, ή να τα αναπαράγει. Γι αυτό και ένα αυθεντικό βιβλίο νομιμοποιεί πολλαπλές αναγνώσεις, παράλληλες, συγκλίνουσες ή και αποκλίνουσες.

Με όλες μας τις δυνάμεις - με όλες μας τις "ψυχές"

Δημήτρης Γιατζόγλου, Αυγή της Κυριακής, 02/09/2007

Οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες της μεταπολίτευσης. Διότι, για πρώτη φορά, κλονίζεται ο κυρίαρχος συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων που παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος από το 74 μέχρι σήμερα. Μια πρώτη ρωγμή του δικομματισμού, που την επισημαίνουν ποικίλες πολιτικές αναλύσεις, την καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις και που τη διαισθανόμαστε, μπορεί να αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα, εμπλουτίζοντας τις εναλλακτικές πολιτικές προοπτικές.

Για το συνέδριο

Δημήτρης Γιατζόγλου, Αυγή, 28/10/2005

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η αριστερά δεν μπορεί να συνεχίσει να κινείται σε αποκλειστικά "εθνικούς δρόμους".

- Σε μια περίοδο που το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης μετεωρίζεται αμήχανα, η αριστερά δεν είναι δυνατό να αρκείται σε μια εξαντλημένη ευρωπαϊκή "στρατηγική" μικρών βημάτων και παραλυτικών συμβιβασμών.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι