Αρθογράφος: Σάββας Γ. Ρομπόλης - Σελίδα: 1

«Eυέλικτη» ανατροπή του χρόνου εργασίας

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Βασίλειος Γ. Μπέτσης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 14/03/2022

Oι ασκούμενες πολιτικές διαμορφώνουν τους όρους μετάβασης από την τρίτη στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, στην κατεύθυνση της χειραγώγησης και της περιθωριοποίησης της εργασίας και όχι της δημοκρατίας και της απελευθέρωσης της εργασίας στους χώρους παραγωγής.

Η «ανατομία» της ιδιωτικής σύνταξης

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Βασίλειος Γ. Μπέτσης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 10/07/2021

Το τεράστιο κόστος μετάβασης, οι παραπλανητικές αναφορές περί κυρίαρχου διεθνούς μοντέλου και η επιχείρηση εξαπάτησης της νέας γενιάς που θα ενταχθεί στο νέο σύστημα ● Γιατί θα οδηγήσει σε χαμηλότερες και διόλου εγγυημένες συντάξεις, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για το αντίθετο.

Βαρίδι χρέους φέρνει η κεφαλαιοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Βασίλειος Γ. Μπέτσης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 26/06/2021

Χαρακτηριστική περίπτωση αντίστοιχης αποτυχημένης επιλογής αποτελεί από το 1981 μέχρι το 2018 η περίπτωση τριάντα χωρών, κατά βάση της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, οι οποίες μετά από τριάντα χρόνια... επέστρεψαν στο δημόσιο διανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Η μετανάστευση των Ευρωπαίων χαμηλοσυνταξιούχων

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Βασίλειος Γ. Μπέτσης, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 26/01/2020

Το χαμηλό κόστος ζωής προσελκύει σταδιακά αυξημένο αριθμό χαμηλοσυνταξιούχων Γερμανών στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, όπου ζει διπλάσιος αριθμός (10.000 άτομα) απ’ ό,τι πριν από μία δεκαετία. Αντίστοιχα, οι Ελληνες χαμηλοσυνταξιούχοι, μετά τις μειώσεις των συντάξεών τους κατά τη μνημονιακή δεκαετία τουλάχιστον κατά 45%, επιλέγουν την ημερήσια μετανάστευση ή τη μετανάστευση διαμονής τους στις βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα στη Βουλγαρία, στην οποία θεωρούν ότι το κόστος ζωής υπολείπεται αυτού της χώρας μας τουλάχιστον κατά 30%.

Λύση τώρα στο Ασφαλιστικό

Με κατεύθυνση την αναζήτηση νέων πόρων

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Τα Νέα, 09/01/2008

Η αντικατάσταση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που έγινε περισσότερο για λόγους ηθικής και δεοντολογικής τάξης παρά για λόγους προσανατολισμού και περιεχομένου του σχεδίου παρέμβασης στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αναδεικνύει την πεποίθηση της ασφαλιστικής πολιτικής ότι ο πυρήνας του ασφαλιστικού προβλήματος στην Ελλάδα επικεντρώνεται στο σκέλος των εκροών (παροχές) και όχι στο σκέλος των εισροών (έσοδα) του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Όρος για τη βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης, η δημιουργία νέου αποθεματικού

Σάββας Γ. Ρομπόλης, Συνέντευξη στον Ανδρέα Πετρόπουλο, Αυγή της Κυριακής, 14/10/2007

Δεν επαρκεί η χρηματοδότηση του 1%, να αναζητήσουμε νέους πόρους από την φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών, τη φορολόγηση των τόκων, να μεταφερθούν στο σύστημα τα πρόστιμα που επιβάλλονται κατά τους φορολογικούς ελέγχους.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι