Αρθογράφος: Κώστας Ζάμπας - Σελίδα: 1

Να ’ναι καλά οι Πρέσπες

Κώστας Ζάμπας, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 01/04/2019

Την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο μέτωπο του αντιπολιτευόμενου ειδησεογραφικού τυφώνα που πλήττει νυχθημερόν τη χώρα για δήλωσή του περί τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν είπε τίποτα παραπάνω απʼ ό,τι είχε δηλώσει η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ στις 11/1/2018: «Πουθενά στον κόσμο δεν λένε Μακεδονία και εννοούν Θεσσαλονίκη».

Η ανανεωμένη "Αυγή" και οι θύρες των γηπέδων

Κώστας Ζάμπας, Αυγή, 14/03/2009

Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η εικόνα της ανανεωμένης "Αυγής". Περισσότερο χρώμα, καλή αισθητική στη σελιδοποίηση, όμορφες γραμματοσειρές. Για τις λίγες εκατοντάδες επιζώντες από τους καθημερινούς αναγνώστες της "Αυγής" από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, οι πολλές αναμορφώσεις του παρελθόντος γεννούσαν πάντα την ελπίδα για μακροημέρευση και για αύξηση των αναγνωστών(1).

Εκλογές στην αυτοδιοίκηση και ΣΥΝ. Αριθμοί, συγκρίσεις και πολιτικά συμπεράσματα

Κώστας Ζάμπας, Αυγή, 26/10/2006

Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι αυτοδιοικητικό. Επιχειρείται σ αυτό η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών από την κομματική σκοπιά του ΣΥΝ. Το εγχείρημα είναι παρακινδυνευμένο μολονότι πολιτικοί αρχηγοί, κομματικά στελέχη, αναλυτές και μέσα ενημέρωσης μόλις έκλεισαν οι κάλπες άρχισαν να διατυπώνουν συμπεράσματα για την επιρροή των κομμάτων και τα χρώματα στο χάρτη παραπέμπουν σε κομματική δύναμη.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι