Αρθογράφος: Δημήτρης Καλουδιώτης - Σελίδα: 1

Tο άγος της Λιβύης

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, 12/03/2011

Όταν αναφερόμαστε στην επικράτηση μιας γενικής στάσης συντήρησης και εθνικής αναδίπλωσης στην Ευρώπη δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα απόδειξης από το πώς αντιμετωπίζουμε όχι μόνο οι κυβερνήσεις αλλά και οι κοινωνίες τη σφαγή της Λιβύης.

Δίστομο

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, 15/01/2011

Ξαφνικά ένα πολύ δύσκολο θέμα. Το μαρτυρικό χωριό Δίστομο .

Η κυβέρνηση, την τελευταία μέρα της προθεσμίας παρέμβασης, κάπου στα Ιταλικά δικαστήρια, απεδέχθη να παραστεί ως διάδικος ή κάτι ανάλογο (δεν είμαι νομικός). Στην πράξη βοηθά στο να συνεχιστεί η δικαστική πρωτοβουλία για αποζημιώσεις του μακαρίτη δικηγόρου ( βουλευτή, νομάρχη, εκλεκτού φίλου του Α.Παπανδρέου κλπ) Σταμούλη ενώ όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί να τον συνδράμουν.

Πολυτεχνείο 2010: Μια πρόταση

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, 20/11/2010

Οι εκλογές τελείωσαν και μάλλον ως παρένθεση φαντάζουν . Η χώρα επέστρεψε στις μεγάλες της δυσκολίες σε ένα εφιαλτικό ευρωπαϊκό περιβάλλον. Και ταυτόχρονα το παρελθόν της είναι εδώ.

Όσοι περάσαμε έξω από το πολυτεχνείο το καθιερωμένο τριήμερο βομβαρδιστήκαμε και πάλι με τον ξύλινο λόγο του ΚΚΕ στο διαπασών. Του ΚΚΕ που ως κόμμα, ας σημειωθεί η ιστορική αλήθεια, ήταν τότε εχθρικό στην εξέγερση του Νοέμβρη.

Υποψηφιότητα Καμίνη

Μια πολιτική πρωτοβουλία με σημασία

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, 28/08/2010

...Η πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αριστεράς για την υποψηφιότητα Καμίνη είναι το μόνο παρήγορο νέο. Η πρωτοβουλία αυτή πιστώνεται στα υπέρ της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ένα τομέα που υστερεί. Στον τομέα των πολιτικών πρωτοβουλιών. Επί πλέον υπηρετεί , μετά και την ανακοίνωση των οικολόγων-πράσινων περί αποδοχής της υποψηφιότητας Καμίνη, την προσπάθεια κάλυψης του υπάρχοντος πολιτικού κενού.

Δημοκρατική Αριστερά

Δημήτρης Καλουδιώτης, Μεταρρύθμιση, 03/07/2010

Σκηνές από την μεγάλη εναρκτήρια συγκέντρωση του νέου κόμματος των Ανανεωτικών.

Πρόσωπα της απελευθέρωσης, βετεράνοι της ανανέωσης, γελαστοί μεσήλικες, νεότεροι, νεολαίοι γυναίκες και άνδρες της ελληνικής κοινωνίας. Πολλοί μέλη, φίλοι, σύμμαχοι με νηφάλιο πάθος.

Νίκη Ομπάμα: ένας νέος προοδευτικός κύκλος ανοίγει

Δημήτρης Καλουδιώτης, ppol.gr, 10/11/2008

Η μεγάλη νίκη του Μπάρακ Ομπάμα (Barack Obama) σηματοδοτεί εκ των πραγμάτων την έναρξη μιας νέας εποχής. Η επικράτηση του αποτελεί την συμβολική «εκδίκηση» των καλύτερων ονείρων της μαύρης Αμερικής, της Αμερικής των ισπανόφωνων και των άλλων μεταναστών, της Αμερικής με την «ψυχή στον πάγο», των κολασμένων όπου Γης

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι