Αρθογράφος: Νίκος Παναγιωτόπουλος - Σελίδα: 1

Προς τους Ελληνες δημιουργούς: Γιατί τέτοια σιωπή;

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 22/12/2020

Οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας επιτρέπουν τη συνειδητοποίηση του γεγονότος πως αυτό που διακυβεύεται σήμερα στην εκπαίδευση αφορά ολόκληρο τον κόσμο του πολιτισμού.

Οταν παρατηρεί κανείς τη σιωπή του πνευματικού κόσμου της χώρας σε σχέση με την απόσυρση των κοινωνικών επιστημών και τον περιορισμό της καλλιτεχνικής παιδείας από την εγκύκλια γνώση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δυσφορεί, αγανακτεί.

Το ηθικό θέμα του Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης

Νίκος Παναγιωτόπουλος, www.newpost.gr, 22/03/2015

Μια βασική αρχή του φιλοσοφικού δικαίου όπως πολύ σοφά διατύπωσε ο Γερμανός φιλόσοφος Μανουέλ Καντ είναι: «Το ηθικό είναι νόμιμο, αλλά το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό».

Για πρώτη φορά με κυβέρνηση αριστεράς τέθηκε θέμα ηθικής τάξης για έναν Υπουργό της, δεν θα μείνω στην ουσία της καταγγελίας από την εφημερίδα το Βήμα άλλωστε δόθηκαν οι εξηγήσεις και οι απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και όλοι καταλάβαμε τι ισχύει και τι όχι.

Τα τεχνάσματα της νέας ερευνητικής πολιτικής

Με αφορμή το ψηφιζόμενο νομοσχέδιο

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελευθεροτυπία, 20/02/2008

Την ίδια στιγμή που η κοινή γνώμη προσηλώνεται στις λεπτομέρειες της «υπόθεσης Ζαχόπουλου», αλλού μεθοδεύονται καθοριστικές για το μέλλον εξελίξεις. Αναφέρομαι στο Σχέδιο Νόμου για το θεσμικό πλαίσιο της έρευνας, που ψηφίζεται τώρα στη Βουλή.

Αρθρο 16: Μια κωδικοποίηση επιχειρημάτων

Ενώπιον της επιλογής

Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ελευθεροτυπία, 10/01/2007

Η διαμάχη για το άρθρο 16 του Συντάγματος κορυφώθηκε. Ο χείμαρρος των απόψεων που έρρευσε από τις στήλες των εφημερίδων συνέβαλε στην ενημέρωση πολλών. Ο χρόνος όμως της καίριας τομής φθάνει, ως συνήθως, πριν από τη σύνθεση των επιχειρημάτων. Η τομή είναι πολιτική (απόφαση Κοινοβουλίου) και κοινωνική

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι