Αρθογράφος: Μπάμπης Παπαδημητρίου - Σελίδα: 1

Μια τίμια πρόταση

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή, 24/12/2015

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έπραξαν κάτι αξιομνημόνευτο. Κυρίως επειδή έρχεται να προστεθεί σε άλλα σημάδια ότι η κοινή λογική και η ψυχραιμία μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να επιστρέψουν στην πολιτική μας καθημερινότητα.
Να μάθει ο λαός την αλήθεια, θέλουν οι βουλευτές, αλλά μην τρομάξετε και συνεχίστε: «Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας». Διατυπώσεις ασυνήθιστες όταν περιλαμβάνονται σε πρόταση για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής.

Επιτροπή Σοφών αντί Εξεταστικής Επιτροπής

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή της Κυριακής, 05/04/2015

Νομίζω ότι ακόμη και όσοι καλοπροαίρετα πιστεύουν πως θα είναι καλύτερα να επιστρέψουμε στη δραχμή αντί του μνημονιακού καθαρτηρίου, θα είναι ευχαριστημένοι αν, τελικά, αποφύγουμε αυτή την περιπέτεια. Εξάλλου, ο πραγματικός και άμεσος κίνδυνος δεν είναι να βγούμε από τη Ζώνη, αλλά να βουλιάξουμε στη μιζέρια της απόλυτης στασιμότητας εντός ευρώ.

Ερευνα για τα λάθη και όχι Εξεταστική

Μπάμπης Παπαδημητρίου, Η Καθημερινή, 02/04/2015

​Είναι προφανές ότι τίποτε το χρήσιμο για την πατρίδα και τους πολίτες δεν πρόκειται να προσφέρει η εξεταστική επιτροπή την οποία θέλει να συγκροτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ποιοι θα εξετάσουν; Οι βουλευτές! Οι μεν θα ψηφίσουν υπέρ της μιας άποψης, οι άλλοι υπέρ της διαφορετικής.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι