Αρθογράφος: David Miliband - Σελίδα: 1

Πώς μπορεί να ανήκει και η επόμενη δεκαετία στο Εργατικό κόμμα

David Miliband, Tribune, ppol.gr, 10/08/2009

Αυτό που είναι σπουδαίο στις σύγχρονες κοινωνίες είναι πώς απελευθερώνουν την ατομική δημιουργικότητα· αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση των κοινών απειλών. Ο Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown) είχε δίκιο όταν είπε πως οι επόμενες γενικές εκλογές θα είναι οι πρώτες εκλογές της εποχής της παγκοσμιοποίησης. Αν θέλουμε να κερδίσουμε ξανά, όπως τόνισε, θα πρέπει να απαντήσουμε στο σύνολο των προκλήσεων που μας τίθενται.

Ενάντια σε όλους τους οιωνούς, μπορούμε να ξανακερδίσουμε!

David Miliband, The Guardian, ppol.gr, 04/08/2008

Μετά την τρίτη κατά σειρά ήττα του Εργατικού κόμματος στις εκλογές του 1959, κυκλοφόρησε μια διάσημη μπροσούρα με τον τίτλο «είναι το Εργατικό κόμμα καταδικασμένο να χάνει;». Σήμερα, κινδυνεύουμε από μια παρόμοια κρίση μοιρολατρίας. Δεν πρέπει να αφεθούμε όμως.

Οι ’Nέοι Eργατικοί’ (έκδοσης 1997) είναι σήμερα εντελώς ξεπερασμένοι

David Miliband, London Times, ppol.gr, 02/06/2008

Εδώ και είκοσι χρόνια, η είδηση πως η Βρετανία φιλοξενεί μια διεθνή συνάντηση για την προοδευτική διακυβέρνηση, θα έμοιαζε με αστείο: οι Βρετανοί εργατικοί θεωρούνταν οι σπεσιαλίστες του 20ού αιώνα στο πώς να χάνουν εκλογές. Και μόνο λοιπόν η συμμετοχή 15 ηγετών στη σύνοδο που οργάνωσε ο Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown) για την προοδευτική διακυβέρνηση, αποτελεί σημάδι σημαντικής ανατροπής των πολιτικών μας ισορροπιών.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι