Αρθογράφος: Τάσος Παππάς - Σελίδα: 1

Μπουρδουκλώθηκε και γελοιοποιήθηκε

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 29/08/2022

Οι πρώην που μιλούν δημοσίως και εκφράζουν τη διαφωνία τους για τις επιλογές του κόμματός τους την περίοδο που ήταν και αυτοί στις τάξεις του δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ετσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται. Το παρελθόν όμως δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Πολλοί θέλουν να το ξεχάσουν, να σβήσουν τα ίχνη τους, ιδιαίτερα εκείνοι που σήμερα αποθεώνουν αυτό που έβριζαν, αλλά και τα γραπτά και τα προφορικά μένουν, τους παρακολουθούν και τα ανασύρουν οι πολιτικοί αντίπαλοί τους για να τους κατηγορήσουν για οπορτουνισμό.

Γοητεύεται ακούγοντας τα ψέματά του

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 22/08/2022

Οι λογογράφοι του πρωθυπουργού φαίνεται ότι ακόμη κάνουν διακοπές. Αλλιώς δεν εξηγείται η ποιότητα του μηνύματος του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία. Μάλλον μόνος του το έγραψε. Μισές αλήθειες, χοντρά ψέματα, στραπατσαρισμένοι ευφημισμοί, αφόρητες κοινοτοπίες, πληκτικά επιχειρήματα, κουρασμένο ύφος. Οσο για αυτοκριτική; Ούτε δείγμα. Ολα ήταν καλώς καμωμένα. Η κυβέρνηση πετάει.

Απεγνωσμένοι αυτοσχεδιασμοί

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 17/08/2022

Στην αρχή μάς είπαν δεν τρέχει τίποτα, μας διαβεβαίωναν ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια το Σύνταγμα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στη συνέχεια, και αφού τα στοιχεία επέμεναν, μας είπαν ότι μάλλον πρόκειται για ιδιωτική υπόθεση. Μετά την κατάρρευση κι αυτής της καχεκτικής θεωρίας και με την αποκάλυψη ότι είχε παγιδευτεί το τηλέφωνο και του Νίκου Ανδρουλάκη ξεκίνησε η προσπάθεια συγκάλυψης.

Τα δαχτυλάκια της Δεξιάς θα κινηθούν;

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 09/07/2022

Το κόμμα που επιχείρησε να καταλύσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία, το κόμμα που προσπάθησε να οικοδομήσει ένα καθεστώς σαν αυτά που υπήρχαν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού, το κόμμα που θαύμαζε και θαυμάζει αυταρχικούς ηγέτες, το κόμμα που ενθάρρυνε τις παραβατικές πρακτικές ακτιβιστικών ομάδων, το κόμμα που προστάτευε τις ένοπλες συνιστώσες του (ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη), παρέδωσε κανονικά την εξουσία (δεν την είχε έτσι κι αλλιώς) μετά την ήττα του στις εκλογές τον Ιούλιο του 2019, σε αντίθεση με το κόμμα των ιδιοκτητών της χώρας που αρνήθηκε να το κάνει τον Γενάρη του 2015.

Οι… καλοί συμμορίτες έσπασαν τα μούτρα τους

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 04/07/2022

Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες μετά τη δημοσιοποίηση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου για τη Novartis. Με πολιτική, αλλά και ποινική διάσταση. Εχουμε και λέμε:

- Ο πρωθυπουργός και καμιά δεκαριά υπουργοί με δημόσιες δηλώσεις τους είχαν προεξοφλήσει την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο όσων κατηγορούνταν για σύσταση συμμορίας, οργάνωση σκευωρίας, κατάχρηση εξουσίας. Κάποιοι μάλιστα είχαν αποφανθεί ότι κατά την εκτίμησή τους οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Ευτυχώς που δεν ισχύει η θανατική ποινή.

«Ή εμείς ή το χάος»!

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 25/06/2022

Στις προεκλογικές περιόδους έχουμε ένα σωρό βρόμικα χτυπήματα. Υπερβολές στην εκφορά του λόγου, βιτριολικά υπονοούμενα, δολοφονίες χαρακτήρων, συκοφαντικές επιθέσεις, ακόμη και απόπειρες πολιτικής εξόντωσης. Δράστες, και πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότερες κατηγορίες ξεχνιούνται μόλις κλείσουν οι κάλπες και σπανίως δίνεται συνέχεια. Προφανώς γιατί οι κατήγοροι δεν έχουν στοιχεία.

«Κύριε Μητσοτάκη, έχω κάποιες απορίες»

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16/06/2022

Η σχέση ορισμένων πολιτικών με την αλήθεια και τη συνέπεια είναι εξαιρετικά χαλαρή. Δεν διστάζουν να πουν χοντρά ψέματα. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν κολωτούμπες και με θράσος να εγκαλούν για δημαγωγία όσους τους θυμίζουν τις προηγούμενες θέσεις τους. Οι πρυτάνεις της δημαγωγίας υποδύονται τους υπεύθυνους και επιχειρούν με τα μέσα ενημέρωσης που τους στηρίζουν να παραπλανήσουν την κοινωνία. Αποφεύγουν να πράξουν το αυτονόητο, όταν υποχρεώνονται να υπαναχωρήσουν.

Πιθανά, απίθανα και σχέδια στο παρασκήνιο

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 24/05/2022

Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, επιμένουν όμως και τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης (προφανώς αξιοποιώντας πληροφορίες από παράγοντες της κυβέρνησης) ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα. Δίνουν μάλιστα και ημερομηνίες: τέλη Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη. Ποια κυβέρνηση όμως θα έχουμε (αν έχουμε) την επόμενη μέρα; Τα σενάρια αρκετά. Μερικά λογικά, μερικά απίθανα, κάποια αποτυπώνουν τις επιθυμίες αυτών που τα γράφουν. Εχουμε και λέμε:

Με το βλέμμα στις κάλπες

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 16/03/2022

Πολλοί δυτικοί ηγέτες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να ανακάμψουν πολιτικά. Ο Μπάιντεν δεν τα πήγαινε καλά. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του με σοσιαλδημοκρατικό άρωμα σκόνταφταν στην αντίσταση των Ρεπουμπλικανών και στα χαρακώματα που είχε στήσει η δεξιά πτέρυγα των Δημοκρατικών, η δημοφιλία του μειωνόταν, το φιάσκο της άτακτης αποχώρησης από το Αφγανιστάν τού έχει στοιχίσει, ο τραμπισμός τον απειλεί και έχει μπροστά του τις ενδιάμεσες εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δεν ήταν ευνοϊκές.

Οι υγιείς δυνάμεις της Δεξιάς και ο επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 21/02/2022

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνος για τη δημοκρατία και ευτυχώς που αποτρέψαμε την επικράτησή του για δεύτερη φορά, όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός μιλώντας εκτός χειρογράφου σε εκδήλωση στο Μόναχο; Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στη Νέα Δημοκρατία με τις οποίες θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την προϋπόθεση ότι θα φύγει από τη μέση ο Μητσοτάκης, όπως είπε ο Γιώργος Τσίπρας; Για να δούμε.

Μειοψηφία στην κοινωνία, πλειοψηφία στη Βουλή

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 13/02/2022

Σε έντονο προβληματισμό έχουν μπει τα στελέχη της κυβέρνησης και το πρωθυπουργικό επιτελείο. Η ανεπάρκειά τους στη διαχείριση των κρίσεων είναι εκκωφαντική και σιγά-σιγά αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται ακόμη και οι φανατικοί οπαδοί τους. Αυτοί δεν πρόκειται να λακίσουν, δεν πρόκειται όμως και να αγωνιστούν με θέρμη για να πείσουν τους επαμφοτερίζοντες και τους αναποφάσιστους.

Τι κόμμα θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τάσος Παππάς, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 05/02/2022

Η νίκη του Πορτογάλου σοσιαλιστή Αντόνιο Κόστα προκάλεσε ευφορία στις τάξεις των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών και προβληματισμό στη ριζοσπαστική Αριστερά λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων των δύο κομμάτων της (Κομμουνιστικό Κόμμα, Μπλόκο) που στήριζαν την κυβέρνηση Κόστα, αλλά προκάλεσαν τις εκλογές επειδή αρνήθηκαν να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό και απαίτησαν πιο γενναιόδωρα μέτρα για τους εργαζόμενους.
Σύνολο καταγραφών: 121

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι