Αρθογράφος: Γιάννης Παρασκευόπουλος - Σελίδα: 1

Εκτακτα!

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 21/03/2009

Είπε ο Πολ Κρούγκμαν, νομπελίστας οικονομολόγος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, κομίζοντας γλαύκα στην ελληνική κυβέρνηση: αυξήστε τις δημόσιες δαπάνες, τονώστε την κατανάλωση αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την κρίση. Μόνο που κατά πώς φαίνεται το πουλί της σοφίας έχει προ πολλού αποδημήσει από την αρχαία κατοικία του

Τι το Ψυρρίζεις;

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 02/08/2008

Την ώρα που ένας Αυστραλός τουρίστας ξυλοκοπήθηκε αγρίως στη Μύκονο από κάτι πορτιέρηδες και παρκαδόρους και τώρα χαροπαλεύει στην Αθήνα, στην ίδια πόλη, την πρωτεύουσα της χώρας, μαίνεται η μάχη της τραπεζοκαρέκλας.

Μια φυλακή

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 28/04/2007

Αφού τα μυαλά τους ή τα συμφέροντά τους δεν φτάνουν ώς τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ούτε καν των μαλακών -ακόμη και ο διαχωρισμός μαλακών- σκληρών πέφτει σε κάποιους βαρύς-, ας στοιβάζουν μέσα στις φυλακές κάθε λογής βαποράκια, τοξικομανείς, εξαρτημένους, πρεζόνια, χασισοπότες, αδιάκριτα και ανεξαιρέτως.

Θητεία: Εξι και σέξι

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 13/01/2007

Δηλαδή ποιος μπορούσε να αποφύγει χωρίς επιπτώσεις τη στρατιωτική θητεία και δεν το επιχείρησε; Το ότι ορισμένοι τα κατάφεραν σημαίνει το δίχως άλλο διακρίσεις. Με τίποτα όμως δεν σημαίνει πως όσοι δεν τα κατάφεραν, έτρεξαν ασμένως και υπερηφάνως να υπηρετήσουν την πατρίδα.

Δεν το ’λπιζα Μανώλη...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 06/05/2006

Ο αποκαμωμένος από τον διακηρυγμένο πόλεμο κατά της διαπλοκής πρωθυπουργός βρήκε στον υπουργό Ναυτιλίας το άλτερ έγκο του. Υπάρχουν ακήρυχτοι πόλεμοι που διεξάγονται χωρίς ποτέ να έχουν επισήμως αναγγελθεί.

Μη κυβερνητικός Συνασπισμός

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 29/04/2006

«Persona non grata» είναι, σύμφωνα με τον ΣΥΝ, η αρχηγός της αμερικανικής διπλωματίας. Αυτή είναι η αριστερή αντίληψη για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Ο,τι πιο πρόχειρο, παιδαριώδες και φιγουρατζίδικο. Ενας Μπους από τα αριστερά. «Είσαι κακό και πολεμοχαρές παιντί, δεν θέλω να σε ξαναπαίξω, γι’ αυτό λοιπόν ξεπαρεού».

Της κοντής ...εκπομπής οι αριθμοί τής φταίνε

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 08/04/2006

Είναι σα να βάζεις πέντε τύπους να αυνανίζονται ταυτόχρονα και εσύ να μετράς ποιος έχει τη μεγαλύτερη πέραση στις γκόμενες! Και στο καπάκι να βγαίνουν και οι «μετρημένοι» και να διαμαρτύρονται ότι τα αποτελέσματα είναι κουνημένα και παραποιούνται οι ερωτικές τους επιδόσεις!

Σύρριζα άουτ...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 15/10/2005

Απορίπτει, κατά τα φαινόμενα, ο ΣΥΝ την υποψηφιότητα Παπαγιαννάκη για το Δήμο της Αθήνας και μάλιστα ο πρόεδρός του προέκρινε κάποιον «σύντροφο» νέο και άφθαρτο, που δεν τον ξέρει η μαμά του.

Ο Συνασπισμός, του Συνασπισμού, ω ΣΥΝ...

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελευθεροτυπία, 29/11/2003

Προσκλητήριο στις δυνάμεις της Αριστεράς για εκλογική συνεργασία παιανίζει εδώ και καιρό κάποιος «Χώρος διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς». Με ευσεβή και ανομολόγητο πόθο, βέβαια, να τσιμπήσει ο «μεγάλος κομπλεξικός». Οπως και έγινε. Ετρεξε πρόθυμος ο Συνασπισμός να συνασπισθεί εκ νέου.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι