Αρθογράφος: Σάββας Ρομπόλης - Σελίδα: 1

Τα λάθη, οι σκοπιμότητες και ο λογαριασμός στους νέους

Σάββας Ρομπόλης, Αυγή, 05/09/2021

Λάθη στις εκτιμήσεις, παραποίηση σε έναν βαθμό και των στοιχείων επίσημων διεθνών και εγχώριων οργανισμών, σκοπιμότητες και εμμονές οδηγούν την κυβέρνηση σε μια ασφαλιστική παρέμβαση που θα ζημιώσει πολλαπλώς τη νέα γενιά, επισημαίνει, στην τελευταία του παρέμβαση, ο επίτιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης μαζί με τον στενό του συνεργάτη στα ασφαλιστικά θέματα Βασίλη Μπέτση.

Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής φέρνει μείωση των συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους

Σάββας Ρομπόλης, Συνέντευξη στον Α.Πετρόπουλο, Αυγή, 04/07/2021

«Για να λάβουν επικουρική σύνταξη στο ίδιο επίπεδο με τη σημερινή, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στο 74ο έτος της ηλικίας τους!»

Οι μελλοντικοί συνταξιούχοι, με την ασφαλιστική παρέμβαση Μητσοτάκη - Χατζηδάκη, θα λάβουν σύνταξη μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το σημερινό επίπεδο των επικουρικών συντάξεων, προειδοποιεί ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής προσθέτοντας ότι για να λάβουν επικουρική σύνταξη στο ίδιο επίπεδο με τη σημερινή θα πρέπει να συνταξιοδοτηθούν στο 74ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ρυθμίσεις Χατζηδάκη οδηγούν σε θεσμική αποκαθήλωση των συνδικάτων

Σάββας Ρομπόλης, Συνέντευξη στον Α.Πετρόπουλο, Αυγή, 18/04/2021

«Προφανώς και αναδεικνύονται ομοιότητες μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών»

Επιχειρείται η προσαρμογή της εργασίας στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης, «με περισσότερες ευέλικτες θέσεις και ευέλικτο χρόνο εργασίας, λιγότερο εισόδημα, μεγαλύτερες ανισότητες και χαμηλότερο επίπεδο συντάξεων", σημειώνει, στη συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης.

Ανασφάλιστη εργασία και υποβαθμισμένη εκπαίδευση, πυροδοτούν τη νεανική εξέγερση

Σάββας Ρομπόλης, Συνέντευξη στoν Ανδρέα Πετρόπουλο, Αυγή της Κυριακής, 14/12/2008

Ανασφάλιστη εργασία και υποβαθμισμένη εκπαίδευση, πυροδοτούν το ξέσπασμα της νεολαίας, υποστηρίζει ο Σάββας Γ. Ρομπόλης, και κρούει τον κώδωνα στα συνδικάτα να ανασυγκροτήσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να εντάξουν στους κόλπους τους τους "απόκληρους" της εργασίας, τους σημερινούς και αυριανούς απασχολήσιμους.

Το τρίπτυχο αδιέξοδο

Η αναγκαιότητα νέων παρεμβάσεων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 08/12/2006

Η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας, εισηγήθηκε μέτρα για τη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Aσφαλιστική πολιορκία

Διαμορφώνεται «ευρωπαϊκό μοντέλο παρεμβάσεων»

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 26/05/2006

Σε διαρκή κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το κράτος πρόνοιας και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη και την Ελλάδα από την περίοδο ανάπτυξής τους (αρχές εικοστού αιώνα) μέχρι τη σημερινή περίοδο (αρχές εικοστού πρώτου αιώνα) της απορρύθμισής τους.

Οικονομική πρόκληση

Aδιέξοδη η στρατηγική του φτηνού κόστους εργασίας

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 02/02/2006

Ο βραδύς ρυθμός αύξησης της απασχόλησης στη χώρα μας, κατά τα τελευταία χρόνια, και η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας.

Mετά τις ΔEKΟ τι;

Tο νέο κοινωνικό πρόβλημα στην Eλλάδα και την E.E.

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 21/12/2005

H απελευθέρωση σε διεθνές επίπεδο των αγορών εργασίας της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας και άλλων χωρών, καθώς και το παρατεταμένο υψηλό επίπεδο της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν ανατρέψει τη μέχρι το 1985 σχέση κεφαλαίου και εργασίας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι