Αρθογράφος: Σάββας Ρομπόλης - Σελίδα: 1

Ανασφάλιστη εργασία και υποβαθμισμένη εκπαίδευση, πυροδοτούν τη νεανική εξέγερση

Σάββας Ρομπόλης, Συνέντευξη στoν Ανδρέα Πετρόπουλο, Αυγή της Κυριακής, 14/12/2008

Ανασφάλιστη εργασία και υποβαθμισμένη εκπαίδευση, πυροδοτούν το ξέσπασμα της νεολαίας, υποστηρίζει ο Σάββας Γ. Ρομπόλης, και κρούει τον κώδωνα στα συνδικάτα να ανασυγκροτήσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να εντάξουν στους κόλπους τους τους "απόκληρους" της εργασίας, τους σημερινούς και αυριανούς απασχολήσιμους.

Το τρίπτυχο αδιέξοδο

Η αναγκαιότητα νέων παρεμβάσεων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 08/12/2006

Η αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας, εισηγήθηκε μέτρα για τη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Aσφαλιστική πολιορκία

Διαμορφώνεται «ευρωπαϊκό μοντέλο παρεμβάσεων»

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 26/05/2006

Σε διαρκή κατάσταση πολιορκίας βρίσκεται το κράτος πρόνοιας και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη και την Ελλάδα από την περίοδο ανάπτυξής τους (αρχές εικοστού αιώνα) μέχρι τη σημερινή περίοδο (αρχές εικοστού πρώτου αιώνα) της απορρύθμισής τους.

Οικονομική πρόκληση

Aδιέξοδη η στρατηγική του φτηνού κόστους εργασίας

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 02/02/2006

Ο βραδύς ρυθμός αύξησης της απασχόλησης στη χώρα μας, κατά τα τελευταία χρόνια, και η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας.

Mετά τις ΔEKΟ τι;

Tο νέο κοινωνικό πρόβλημα στην Eλλάδα και την E.E.

Σάββας Ρομπόλης, Τα Νέα, 21/12/2005

H απελευθέρωση σε διεθνές επίπεδο των αγορών εργασίας της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας και άλλων χωρών, καθώς και το παρατεταμένο υψηλό επίπεδο της ανεργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν ανατρέψει τη μέχρι το 1985 σχέση κεφαλαίου και εργασίας.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι