Αρθογράφος: Ιλεάνα Σακκά - Σελίδα: 1

Οικογενειακό δίκαιο - γυναικείες οργανώσεις: Αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

Ιλεάνα Σακκά, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 24/05/2021

Εφτασε η ανατροπή του οικογενειακού δικαίου για να μας αποκαλυφθεί σε όλη της τη διάσταση και την εισχώρηση στην κυβερνητική πολιτική η δυναμική της Ακροδεξιάς των ανδρών και η έντονη παρουσία της στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Τα αναπάντητα ερωτήματα της εργατικής τραγωδίας στην Ερέτρια

Ιλεάνα Σακκά, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 15/04/2021

Θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΔΕΗ Α.Ε. και ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως κύριων υπευθύνων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων; Το πόρισμα του πραγματο-γνώμονα; Η έκθεση του ΣΕΠΕ; Η εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου για το συγκεκριμένο έργο; Η αναγγελία απασχόλησης των εργαζομένων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου με τα νόμιμα έγγραφα πιστοποίησης της ειδικότητάς τους;

Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια

Ιλεάνα Σακκά, Αυγή, 21/01/2009

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, επανέρχεται τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί για τους/τις εργαζόμενους, -ες σε υπεργολάβους και διάφορα συνεργεία καθαριότητας.

Το φαινόμενο, όμως, υπεργολαβίες και συνεργεία καθαριότητας δεν είναι καινούργιο και δεν εμφανίζεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα ή στις ΔΕΚΟ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι