Αρχείο κειμένων: Κείμενα τις 13 Νοεμβρίου 2022 - Σελίδα: 1

Δεν θα φταίνε τα συνδικάτα

Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 13/11/2022

Ο πληθωρισμός πλήττει τους φτωχότερους – αναφέρει έρευνα της ΕKT. Επειδή δαπανούν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους για διατροφή και ενέργεια, τα φτωχά νοικοκυριά πλήττονται βαρύτατα. Ο πληθωρισμός δεν είναι ίδιος για όλους, ο πληθωρισμός των φτωχών είναι πολύ μεγαλύτερος από τον πληθωρισμό των πλουσίων. Μάλιστα –καταλήγει η έρευνα– το χάσμα ανάμεσα στους δύο πληθωρισμούς σήμερα είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί από το 2006.

Περιθώρια συναινέσεων με τη ΝΔ μπορεί να υπάρχουν, κυβερνητική συνεργασία όχι

Θόδωρος Μαργαρίτης, Συνέντευξη στον Νίκο Λιονάκη, Η Αυγή, 13/11/2022

Το μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και της Γραμματείας της πολιτικής κίνησης Ανανεωτική Αριστερά μιλά στην «Αυγή της Κυριακής»

«Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δυνατότητα για προνομιακή συνεργασία με τη Ν.Δ. με βάση τις προγραμματικές της κατευθύνσεις δεν υπάρχει, ούτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στην ηγεσία της» υπογραμμίζει ο Θόδωρος Μαργαρίτης. Διευκρινίζει ότι «περιθώρια για ορισμένες συναινέσεις μπορεί να υπάρχουν, αλλά περιθώρια για κυβερνητική συμμαχία δεν υπάρχουν».

Ο επόμενος Τραμπιστής θα είναι πιο επικίνδυνος

Γιώργος Παγουλάτος, KReport, 13/11/2022

Το σκηνικό εμφάνιζε τις προδιαγραφές ενός Ρεπουμπλικανικού θριάμβου: τον υψηλότερο πληθωρισμό από το ’80, τιμές της βενζίνης να έχουν ξεφύγει, εγκληματικότητα ανοδική, και έναν γηραιό Δημοκρατικό Πρόεδρο με αποδοχή κάτω από 40%. Και μακρά παράδοση νίκης του αντίπαλου κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές –παράδοση που μόνον ο Κλίντον το 1998 και ο Μπους το 2002 (υπό εξαιρετικές κάθε φορά συνθήκες) είχαν καταφέρει να σπάσουν.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι