Γεράσιμος Γεωργάτος: Απολύτως αναγκαίος ένας μηχανισμός στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών

17/11/2010

O υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεράσιμος Γεωργάτος, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ε.Ε με αφορμή τα ελλείμματα και το μηχανισμό στήριξης, δήλωσε:

«Η κρίση χρεών και ελλειμμάτων καταδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο τον κίνδυνο αποδιάρθρωσης της Ε.Ε εξαιτίας της απουσίας κοινής οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης. Είναι απολύτως αναγκαίος ένας μηχανισμός στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τις αγορές και τους κερδοσκόπους. Όμως αυτό δεν αρκεί. Επείγει η ανάγκη αναθεώρησης της πολιτικής που απορρέει από το Σύμφωνο Σταθερότητας με προτεραιότητα στην απασχόληση και την περιβαλλοντική προστασία, με αυξημένο κοινοτικό προϋπολογισμό και πολιτικές αναδιανομής για ενίσχυση της σύγκλισης ως πρώτα βήματα αποκατάστασης της ενδοευρωζωνικής οικονομικής ανισορροπίας και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών».

 

Θέμα

Η Ευρώπη των 27

Σύνολο καταγραφών: 91

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι