Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του «νέου Δήμου» Ηρακλείου

Εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και την ενεργή στήριξη στον Περιφερειακό συνδυασμό «Μία Κρήτη», με επικεφαλής τον Α. Ανηψητάκη. Δεν συμμετέχει σε κανέναν από τους σημερινούς δημοτικούς συνδυασμούς

30/10/2010

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιούνται σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με αφόρητη συμπίεση του εισοδήματος των πολιτών και ειδικότερα των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων και σε συνθήκες συνεχούς υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι εκλογές αυτές και πολιτικά στοιχεία έχουν και μηνύματα θα πρέπει να στείλουν.

Είναι όμως επίσης σαφές ότι δεν έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, γιατί ούτε μπορούν να ανατρέψουν ούτε να στηρίξουν το Μνημόνιο.

Είναι εκλογές αυτοδιοικητικές και αν οι πολίτες θέλουν να ανατρέψουν στην πράξη και όχι στα λόγια τη σημερινή κατάσταση, πρέπει να παλέψουν για πολιτικές που θα ενισχύουν την αξιοπιστία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, την δημοκρατική διοίκηση, την αποκέντρωση, τη χρηστή οικολογική διαχείριση, και την αναμόρφωση του δήμου και της γειτονιάς τους.

Στα πλαίσια αυτής της προσέγγισης στα αυτοδιοικητικά θέματα, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναγνώρισε στην διακήρυξη της Περιφερειακής Κίνησης «Μία Κρήτη Περιβάλλον - Άνθρωπος» τα βασικά χαρακτηριστικά μιας ανεξάρτητης κίνησης πολιτών που με ευρηματικότητα, φαντασία αλλά και βαθιά γνώση των προβλημάτων της Περιφέρειας Κρήτης, προτείνει λύσεις, αντιτίθεται σε πάγιες κομματικές τακτικές και δίνει μία νέα προοπτική στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Εκφράζουμε λοιπόν την πλήρη συμπαράστασή και την ενεργή στήριξη μας στο συνδυασμό «Μία Κρήτη» του οποίου ηγείται ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ και καλούμε τους πολίτες του νομού Ηρακλείου να την τιμήσουν με την ψήφο τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του «νέου Δήμου» Ηρακλείου, διερεύνησε δημόσια, ανοικτά και συστηματικά τη δυνατότητα συγκλίσεων και συνεργασιών με τις υπάρχουσες παρατάξεις που θα επέτρεπαν την παρουσίαση κοινού οράματος για την πόλη του Ηρακλείου.

Η προσπάθεια μας αυτή δεν απέδωσε.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ του «νέου δήμου Ηρακλείου» στις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, δηλώνει ότι:

Α. Δεν συμμετέχει σε κανέναν από τους σημερινούς δημοτικούς συνδυασμούς.

Β. Εκφράζει την κριτική της στήριξη στην κίνηση «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», ελπίζοντας ότι οι υποψήφιοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό της θα δράσουν με γνώμονα τις αρχικές θέσεις και αρχές της «Ανθρώπινης Πόλης» που στα πρώτα της βήματα είχε επάξια προσελκύσει μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας.

Γ. Θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες , μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και δημότες , ώστε μέσα από μια ανοικτή διαδικασία να διατυπωθεί πρόγραμμα για μια πόλη που θα είναι βιώσιμη και ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Τα επόμενα τριάμισι χρόνια θα αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, τόσο με συνεχή παρουσία και παρεμβάσεις στα δημοτικά και τοπικά συμβούλια, όσο και με τη στήριξη ανεξάρτητων πρωτοβουλιών μέσα στην τοπική κοινωνία.

Η προσωρινή Πολιτική Επιτροπή.

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι