ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Προτείνουμε να ψηφιστεί για Δήμαρχος ο Χρήστος Καρδαράς.

11/11/2010

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 διενεργείται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας. Υποστηρίξαμε και αγωνιστήκαμε για την ανάδειξη του Συνδυασμού της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και του Δημήτρη Μπίρμπα σε δημοτική αρχή. Πιστεύουμε ότι το δημοτικό πρόγραμμα που από κοινού επεξεργαστήκαμε και προτείναμε είναι ένα πρόγραμμα που εγγυάται την έξοδο του Δήμου από το τέλμα που την έχει καταδικάσει η απερχόμενη διοίκηση Καλογερόπουλου.

Όμως η αποχή χιλιάδων δημοτών από τις κάλπες και τα εκβιαστικά διλήμματα που προβλήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό δεν επέτρεψαν να εκφραστεί η νηφάλια γνώμη των συνδημοτών μας. Την Κυριακή το βράδυ το Αιγάλεω θα έχει έναν δήμαρχο και καλούμαστε να εκφράσουμε την αυτοδιοικητική μας βούληση.

Η Δημοκρατική Αριστερά με συνεχείς δηλώσεις του Προέδρου της Φώτη Κουβέλη τόνισε τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών, ενώ ευθαρσώς καταψήφισε το μνημόνιο στη Βουλή.

Καλούμε όλους τους δημότες του Αιγάλεω να συμμετέχουν στην δημοκρατική διαδικασία της τελικής εκλογής δημάρχου στην πόλη μας. Καμιά πολιτικοκομματική σκοπιμότητα δεν πρέπει να μας αποτρέψει από την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος. Η αποχή δεν βοηθά τους δημοκρατικούς θεσμούς που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Αντίθετα τους υποσκάπτει όταν γίνεται με γνώμονα τα οποιαδήποτε κομματικά συμφέροντα, της σημερινής κυβέρνησης μη εξαιρουμένης και είναι μια πηγή πολλών δεινών για τον τόπο μας.

Σίγουρα οι δυο υποψήφιοι δήμαρχοι δεν μπορούν να εκφράσουν τις αυοδιοικητικές και προγραμματικές θέσεις μας τις οποίες θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε, και να ασκούμε την επιβαλλόμενη κριτική όποιος και αν εκλεγεί.. Όμως κρίνοντας τις προσωπικότητες και των δύο μπορούμε να επιλέξουμε.

Ετσι δεν μπορούμε να επιλέξουμε για δήμαρχο αυτόν που για δυό τετραετίες καταβαράθρωσε τον Δήμο και την πόλη σε μια πρωτοφανή στασιμότητα.

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε αυτόν που αφήνει 35 εκατομμύρια ευρώ χρέη, που δημιουργήθηκαν από την έντονη πελατειακή και ρουσφετολογική διαχείριση του. Αυτόν που εκμεταλλεύεται την αγωνία και την ανάγκη των άνεργων παιδιών μας.

Δεν μπορούμε να επιλέξουμε αυτόν που άφησε τα ιδιωτικά συμφέροντα και την ασυδοσία να αλώσουν δημόσιους χώρους.

Δεν επιλέγουμε αυτόν που στο πρόσωπό του και γύρω του έχει συμπαραταχθεί ένα συντηρητικό κοινωνικό μόρφωμα λαϊκισμού και απαξίωσης της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της κοινωνικής προόδου.

Εμείς της Δημοκρατικής Αριστεράς, επειδή σεβόμαστε τη λαϊκή βούληση όποια κι αν είναι, όπως και αν διαμορφώνεται κάθε φορά, και φυσικά όταν δεν μας επιλέγει, προτείνουμε στους συνδημότες μας να εκφραστούν με θετική ψήφο.

Για τις εκλογές την Κυριακή στο Δήμο μας προτείνουμε να ψηφιστεί για Δήμαρχος ο Χρήστος Καρδαράς.

10 Νοεμβρίου 2010

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι