Ανακοίνωση της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης

12/11/2010

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έδωσε σαν κόμμα την πρώτη εκλογική μάχη που δεν ήταν η κορύφωση μιας προσπάθειας, αλλά η αρχή.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ήταν ίσως η μοναδική πολιτική δύναμη που επιδίωξε να αναδείξει τον αυτοδιοικητικό και πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών.

Ο κεντρικός μας στόχος σε αυτές τις εκλογές ήταν η νίκη των ιδεών της ουσιαστικής αποκέντρωσης, της περιφερειακής συγκρότησης του κράτους, της αυτοδιοίκησης με κοινωνικά χαρακτηριστικά, καθώς και η επικράτηση των δυνάμεων, που σε τοπικό επίπεδο μπορούν να υπερασπιστούν και να προωθήσουν αυτές τις ιδέες.

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής δεν μας οδηγεί σε πανηγυρισμούς, αντιθέτως μεγαλώνει τις ευθύνες μας απέναντι στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν. Σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αποχή που έφτασε περίπου το 35%.

Αυτό δεν πρέπει να συμβεί και στο δεύτερο γύρο. Η αποχή, το λευκό, το άκυρο δεν αποτελούν λύση αλλά διαιώνιση του προβλήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα κρυφτεί πίσω από αυτές τις επιλογές.

Διατηρώντας τις επιφυλάξεις μας, θεωρούμε ότι ο Χρήστος Κορτζίδης, δεδομένου και του αντιπάλου του, είναι μια υποψηφιότητα που μπορεί να διαχειριστεί με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο τις τοπικές υποθέσεις.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι υπάρχουν και αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτιμάμε ότι είναι μια σοβαρή αυτοδιοικητική πρόταση.

Οργάνωση Ελληνικού - Αργυρούπολης 11/11/2010

***ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΡΤΖΙΔΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 12/11/10 ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ!

 

Θέμα

Περιφερειακή συγκρότηση-Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010

Σύνολο καταγραφών: 186

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι