Θέμα: Γερμανικές Αποζημιώσεις - Σελίδα: 1

Η ανοικτή κοινωνία και τα μάτια μας

Γιώργος Σιακαντάρης, Athens Voice, 13/03/2015

Γερμανοί και Έλληνες πολίτες ζουν στον κόσμο της κυριαρχίας των εθνικών στερεοτύπων. Γερμανικές εφημερίδες προσβάλλουν όλους τους Έλληνες, τηλεσχολιαστές και γιουροβιζινικές τηλεπερσόνες πετούν τη μια ανοησία πίσω από την άλλη, για τους Έλληνες, γενικά. Γερμανοί πολίτες, φωτογραφισμένοι, κρατώντας εφημερίδες με το ΟΧΙ στην Ελλάδα, ζητούν την εκδίωξη της Ελλάδας όχι μόνο από το ευρώ, αλλά από την ιστορία της Ευρώπης. Κάποιοι τύποι στέλνουν απειλητικές επιστολές σε Έλληνες που εργάζονται στη Γερμανία. Όλοι οι Έλληνες ταυτίζονται με τον όποιο αλαζόνα και αγενή υπουργό και αυτόματα γίνονται όλοι «αλαζόνες και αγενείς». Χώρια που δεν χρειάζεται να υπάρχει πρότυπο υπουργού για να χαρακτηριστούν τεμπέληδες και αμόρφωτοι όλοι οι Έλληνες.

Στο Γκαίτε με τον Φατίχ

Ξένια Κουναλάκη, Η Καθημερινή, 12/03/2015

Προχθές το βράδυ ήμουν σε μια εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Η συζήτηση, με θέμα τις ελληνογερμανικές σχέσεις στη διάρκεια της κρίσης, ολοκληρώθηκε με μια αισιόδοξη διαπίστωση από τα χείλη Γερμανού ιστορικού: πως η ένταση που βιώνουμε σήμερα είναι μια υποσημείωση στη μακρά παράδοση σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Οι Ταλιμπάν της ναφθαλίνης

Παντελής Καψής, Το Βήμα της Κυριακής, 28/02/2010

ΘΑ μπορούσε να βγαίνει μέσα από εγχειρίδιο Ιστορίας του 19ου αιώνα: οι κακοί γερμανοί αποικιοκράτες λοιδορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά και παραδίδουν μαθήματα συμπεριφοράς για την αδυναμία να πληρώσουμε τα χρέη μας. Την ίδια ώρα ο Διεθνής Οικονομικός Ελεγχος έχει πια εγκατασταθεί για τα καλά στη χώρα θέτοντας υπό κηδεμονία τους αρμόδιους υπουργούς.

Γνώμη Ελλάδα - Γερμανία: Χ

Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, 27/02/2010

Μου αρέσουν κι εμένα οι πατριωτικές εξάρσεις, θύμωσα κι εγώ με το δάχτυλο της Αφροδίτης και θα ήμουν έτοιμος να φωνάξω κι εγώ «όλε» για τον Πετσάλνικο και τον Πάγκαλο, όπως το φώναξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στη Ρώμη για τον Σισέ και τον Νίνη.

Όνειρο

Αλέξης Καλοκαιρινός, Τα Νέα, 27/02/2010

Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε! Σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, η Γερμανία όφειλε να μας καταβάλει, σε σημερινές τιμές, 1 τρισ. ευρώ για πολεμικές αποζημιώσεις. Αν αφαιρέσουμε τα περίπου 100 δισ. που μας έδωσαν κάποτε, έχουμε λαμβάνειν 900 δισ. Είναι τρεις φορές το δημόσιο χρέος μας. Ξεπληρώνουμε τα 300 δισ.

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι