ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Δημιουργία προεδρικής πολιτικής Βαβέλ. Άμεση απεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Αλέκος Στογιάννος, 19/05/2010

Το συνέδριο του ΣΥΝ πραγματοποιείται κατά την πλέον ακατάλληλη στιγμή, εν μέσω μίας εθνικής δημοσιονομικής κρίσης, επιδεινούμενης από μία κρίση διεθνή, η οποία δοκιμάζει και μετασχηματίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Η συγκυρία αυτή ερμηνεύει απόλυτα το μειωμένο ενδιαφέρον των μελών και φίλων του κόμματος, αλλά και της κοινής γνώμης για τα εσωκομματικά του ΣΥΝ. Η στάση αυτή αποτελεί σαφή καταδίκη της επιλογής της νέας ηγετικής ομάδας, για την επιβολή ενός συνεδρίου με αποκλειστικό σκοπό την αναδιάταξη των εσωτερικών συσχετισμών και τη δημιουργία μίας πολιτικά ετερόκλητης προεδρικής πλειοψηφίας.

Μίας προεδρικής πλειοψηφίας, η σύνθεση της οποίας (από ακραιφνείς πάλαι ποτέ ανανεωτικούς έως πρώην ρευματικούς και κοκκινο-πράσινους) θα μεταφέρει με μαθηματική βεβαιότητα στον ΣΥΝ τα φαινόμενα της πολιτικής Βαβέλ, της πολυγλωσσίας και εν τέλει της αναποτελεσματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε πολιτικά, ως εκ τούτου απόφαση του συνεδρίου πρέπει να είναι η απεμπλοκή του ΣΥΝ από ένα σχήμα, το οποίο ακυρώνει την πολιτική φυσιογνωμία, τις ιδέες και τους προσανατολισμούς της ανανεωτικής αριστεράς. Οποιαδήποτε καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε μη ανατάξιμη βλάβη και σε ολική αδυναμία παρέμβασης στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο.

Βεβαίως, τα στελέχη και οι φορείς της ανανεωτικής αριστεράς πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι επικείμενες αλλαγές και ανατροπές, που θα οδηγήσουν ενδεχομένως σε μία αλλαγή εποχής, θα συμπεριλάβουν και εμάς τους ιδίους (ως πρόσωπα, αλλά και συλλογικότητες). Αυτό απαιτεί, βεβαίως, αλλαγή νοοτροπίας, και προπάντων μία νέα, σύγχρονη ανάγνωση και ανάλυση των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτικών και διεθνών διεργασιών. Με απαρχαιωμένα αναλυτικά μοντέλα δεν είναι δυνατόν να εκπονήσει κανείς καινοτόμες πολιτικές.

ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

Μέλος Ν.Ε. ΣΥΝ Κέρκυρας

astogiannos@kggk.gr

Θέμα

Έκτακτο ΣΥΝέδριο

Σύνολο καταγραφών: 36

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι