Τέλης Σαμαντάς: Σε νέους δρόμους, παρέα με πολλούς

, Αδέσμευτος της Κυριακής, 01/08/2010

Τον τελευταίο καιρό όλοι μας πιπιλάμε μια καραμέλλα: την καραμέλλα της κρίσης. Κρίση οικονομική, πολιτική, κοινωνική, αξιών, ηθική και πάει λέγοντας.

Ωραία. Το ξέρουμε, το είπαμε, το μάθαμε. Και παρακάτω; Πώς απ’ αυτή τη ρημάδα την καραμέλλα της κρίσης που έχει πιά λοιώσει κι αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα θα περάσουμε σ’ ένα επόμενο στάδιο; Μ’ άλλα λόγια: Από ποιούς δρόμους θα βγούμε από την κρίση; Και, επίσης, με ποιούς θα πάρουμε αυτούς τους δρόμους;

Σύμφωνα μ’ όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι πολίτες αυτής της χώρας είναι αρνητικοί απέναντι στις πολιτικές διεξόδου από την κρίση που προτείνονται αλλά και βλέπουν με μισό μάτι τα κόμματα που τις προτείνουν.

Κι εδώ έρχεται να μπεί στο πολιτικό προσκήνιο η «Δημοκρατική Αριστερά». Ένα νέο κόμμα που προέρχεται και τοποθετείται στην Αριστερά, αλλά που, πέρα από τον αγώνα για να αλλάξει το σημερινό πολιτικό σκηνικό αλλά και η κατεύθυνση που έχει πάρει η ελληνική κοινωνία, έχει και την τόλμη να επισημάνει τις ευθύνες και της ίδιας της Αριστεράς γι’ αυτή την κατεύθυνση.

«Δημοκρατική», λοιπόν, γιατί οι δρόμοι διεξόδου από την κρίση δεν μπορεί παρά να είναι βαθειά δημοκρατικοί. Και «Αριστερά» γιατί τους δρόμους αυτούς πρέπει να τους πάρουμε με όλους εκείνους που πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Τέλης Σαμαντάς,

Δημοσιογράφος.

Θέμα

Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύνολο καταγραφών: 100

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι