Χρήστος Χωμενίδης: Ρεαλιστικές προτάσεις για έξοδο από την κρίση

, Αδέσμευτος της Κυριακής, 01/08/2010

Οποιοσδήποτε ζει την καθημερινότητα, καταλαβαίνει ότι η άνευ ορίων και άνευ όρων συμμόρφωση στα κελεύσματα του ΔΝΤ (που ίσως και να μην εκπορεύονται στο σύνολο τους από το ΔΝΤ) θα επιφέρει κοινωνικό κατακερματισμό, θα οδηγήσει στη φτώχεια και στον αποκλεισμό κατηγορίες ολόκληρες συμπολιτών μας, θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες εκρήξεις. Πιθανότατα δε δίχως να οδηγήσει καν στην πολυπόθητη ανάκαμψη των αριθμών.

Οποιοσδήποτε διαθέτει τον κοινό νου, αντιλαμβάνεται ότι η πεισματική άρνηση της ζοφερής κατάστασης στην οποίαν έχει οδηγηθεί –εν μέρει από δική της αμέλεια κατά τις τελευταίες δεκαετίες- η ελληνική κοινωνία και η άκριτη υπεράσπιση έωλων δικαιωμάτων και συντεχνιακών κεκτημένων δεν συνιστά ούτε πατριωτική ούτε φιλολαϊκή ούτε τελέσφορη πολιτική στάση.

Τον χώρο ανάμεσα στην ενδοτικότητα της κυβέρνησης και στην ανερμάτιστη, ένθεν και ένθεν, αντιπολίτευση έρχεται να καλύψει η Δημοκρατική Αριστερά. Διακηρυγμένος στόχος της είναι να επεξεργαστεί και να προτείνει ρεαλιστικές εναλλακτικές εξόδου από την κρίση που να αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όχι μονάχα κάποιους σημερινούς ή αυριανούς προνομιούχους. Ευγενής της φιλοδοξία να επαγγελθεί μια νέα προοπτική για τον λαό και την πατρίδα. Μελημά της να περιλάβει στους κόλπους της τις πιο φρέσκιες, δυναμικές κι ελπιδοφόρες δυνάμεις του έθνους.

Η Δημοκρατική Αριστερά απευθύνεται σε όσους αρνούνται να καταντήσουν κυνικοί είτε γραφικοί. Σε όλους εμάς.-

Χρήστος Χωμενίδης

συγγραφέας

Θέμα

Δημιουργούμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύνολο καταγραφών: 100

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι