ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Επικίνδυνα αδιέξοδα για τα έσοδα

02/09/2010

Οι συνεχείς διαρροές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γύρω από τις αυξήσεις του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα αποδεικνύουν ότι ο σχεδιασμός για τα έσοδα και η υλοποίησή του βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θεωρεί ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με προτεραιότητα την αύξηση των εσόδων από την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά ότι πρώτιστο κυβερνητικό καθήκον αποτελεί η προστασία των πολιτών από την έκρηξη της ακρίβειας και ιδιαιτέρως η προστασία της λαϊκής κατανάλωσης.

Πρέπει να εγκαταλειφθεί κάθε σχεδιασμός για ενιαίο ΦΠΑ στο 15%, καθώς και κάθε σκέψη για «λελογισμένη» αύξηση του κατώτατου συντελεστή. Η μόνη αύξηση που ΦΠΑ που δικαιολογείται είναι εκείνη που αφορά σε είδη προφανώς πολυτελούς κατανάλωσης.

Η τυχόν επιλογή της κυβέρνησης για αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του αγροτικού και εξίσωσής του με αυτόν του πετρελαίου κίνησης πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά. Τα χαμηλά εισοδήματα, τα νοικοκυριά των ορεινών περιοχών και τουλάχιστον της μισής χώρας, καθώς και οι αγρότες, είναι ακραίο και άδικο να χρηματοδοτήσουν επί πλέον τα κρατικά έσοδα αναμένοντας στην καλύτερη περίπτωση την όποια και τόσο αμφιβόλου αποδόσεως επιστροφή.

Η πορεία της οικονομίας και η ανάγκη δημοκρατικής εξόδου από την κρίση θα απασχολήσουν αύριο (Παρασκευή) την ειδική συνεδρίαση την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Θέμα

Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο καταγραφών: 283

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι