Φώτης Κουβέλης: Διεκδίκησή μας για τη δημόσια διοίκηση είναι η αναβάθμιση του ρόλου της, η αποτελεσματικότητά της

09/09/2010

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τους κοινωνικούς εταίρου ενόψει και της επίσκεψης στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Προεδρείου της ΑΔΕΔΥ. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ της ΑΔΕΔΥ. Πέρα από τη θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την απαλλαγή της χώρας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, οι οποίες εκτός από τα άλλα καθηλώνουν την αμοιβή της εργασίας, είναι αναγκαίο να προχωρήσει η δημόσια διοίκηση σε μια αναδόμηση της λειτουργίας της, προκειμένου να αντιστοιχηθεί με τις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξης και της οικονομίας, αλλά και της εξυπηρέτησης του δημόσιου αγαθού και των πολιτών. Στη βάση αυτών των θέσεων η διεκδίκησή μας για τη δημόσια διοίκηση είναι η αναβάθμιση του ρόλου της, η αποτελεσματικότητά της. Μια αποτελεσματικότητα στηριγμένη στους ίδιους τους συντελεστές της, στο εξαιρετικά ικανό δυναμικό της, αρκεί για να εξασφαλίσει τον κατάλληλο χώρο αποτελεσματικότητας, μακριά από λειτουργίες πελατειακού κράτους και αναξιοκρατίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και οι Δημήτρης Χατζήσωκράτης και Στέφανος Μπαγεώργος, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Θέμα

Μνημόνιο-Κυβερνητική πολιτική

Σύνολο καταγραφών: 283

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι