Εμβόλια για τις Βερσαλίες

Κύριο Άρθρο, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 30/12/2020

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε τον «εθνικισμό του εμβολίου». Τώρα -και θα μας επιτρέψετε τον νεολογισμό- βλέπουμε μπροστά μας τον νεποτισμό του εμβολίου: μετά το επικοινωνιακό υπερθέαμα και τις φωτογραφίες με το εμβόλιο, τα κυβερνητικά στελέχη διαγκωνίζονται για να εμβολιαστούν παρακάμπτοντας γιατρούς, νοσηλευτές, ηλικιωμένους.

Mετά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και ορισμένους αρχιερείς, οι οποίοι εμβολιάστηκαν δημόσια για να στείλουν μήνυμα εμπιστοσύνης στους πολίτες που έχουν δισταγμούς για το εμβόλιο, τώρα υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, πρόεδροι φορέων, στρατιωτικοί και «κολλητοί» εμβολιάζονται χωρίς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Πόσο μεγάλη απόσταση, αλήθεια, από τη στάση αξιωματούχων άλλων χωρών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους ώστε να μην πάρουν τη σειρά από κανέναν πολίτη...

Χθες, όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνος Παπανικολάου, αναβλήθηκε ο εμβολιασμός περίπου 30 υγειονομικών τού «Σωτηρία» -του πρώτου νοσοκομείου αναφοράς Covid της χώρας-, για να πάρουν τη σειρά τους οι... ημέτεροι του «επιτελικού κράτους».

Η κυβέρνηση κατέφυγε στο προσφιλές αφήγημά της περί λαϊκισμού, ενώ επιστράτευσε το ανεκδιήγητο επιχείρημα πως οι μανδαρίνοι της έπρεπε να εμβολιαστούν για να... εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους.

Μόνο που η ρητορική της δεν πείθει ούτε καν τους γιατρούς που ανήκουν στη Ν.Δ.: η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου κατήγγειλε το γεγονός, προσθέτοντας ότι εμβολιάστηκαν μέχρι και φίλοι του διοικητή! Γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» ότι ο εμβολιασμός γίνεται με μέσον (!), δεν προηγούνται όσοι έρχονται σε επαφή με τον Covid, εμβολιάζονται άνθρωποι που είναι μακριά από τον ιό ή νέοι σε ηλικία.

Είναι σαφές πως οι «προτεραιότητες» της κυβέρνησης είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία προτάσσει υγειονομικούς και ηλικιωμένους. Είναι σαφέστερο επίσης ότι η κυβέρνηση περιφρονεί παντελώς την κοινή γνώμη και το περί δικαίου αίσθημα, βασιζόμενη στο ότι οι «ανεμελιές» της θα ξεπλένονται από τα καλοταϊσμένα με ζεστό χρήμα μέσα ενημέρωσης.

Και είναι πια σαφέστατο ότι, εκτός από το κράτος που θεωρεί φέουδό της, αντιλαμβάνεται τους πολίτες σαν πληβείους. Δηλαδή εμβόλια μόνο για τους παροικούντες τις «γαλάζιες» Βερσαλίες. Μόνο που ξεχνά τι απέγινε η υπέρκομψη Μαρία Αντουανέτα...

Θέμα

Νέα Δημοκρατία

Σύνολο καταγραφών: 155

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι