Η "Ελλάς- Ελλήνων – Χριστιανών" ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα στη Βουλή!

Ο Θανάσης Λεβέντης στην ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17/11/2010

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου δήλωσε μεταξύ των άλλων:

Η Απριλιανή χούντα από την αρχή της, ήταν καταστροφική για την πολιτική και κοινωνική ζωή της χωράς και ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια ανατροπής του Μακαρίου και την τραγωδία της Κύπρου.

Ο ελληνικό λαός από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκε, αντέδρασε και χιλιάδες είναι αυτοί που συνελήφθησαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξοντώθηκαν. Κορύφωση της αντίστασης της νεολαίας και του Ελληνικού λαού αποτελεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου που πυρπόλησε τις συνειδήσεις και ανέτρεψε τα σχέδια της χούντας και οδήγησε σύντομα στην ανατροπή της και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Το σύνθημα Ψωμί –Παιδεία- Ελευθέρια-Εθνική Ανεξαρτησία είναι και σήμερα επίκαιρο. Η γενιά του Πολυτεχνείου έκανε το καθήκον της. Ας εμπνευστούμε από τα οράματά της για μια Ελλάδα με ευρύτερη δημοκρατία, περισσότερη ελευθερία, καλύτερη παιδεία, με κοινωνικό κράτος. Για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για μια κοινωνία πλουραλιστική και πολυπολιτισμική. Για μια κοινωνία που θα συνεχίζει να μάχεται για την διεκδίκηση των πρωταρχικών δικαιωμάτων της προστασίας του περιβάλλοντος και της εργασίας και θα αγωνίζεται ενάντια στην περιστολή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών

Αναφορικά με την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη , ο οποίος επανέφερε μέσα σε αυτή την αίθουσα στο προπύργιο της δημοκρατίας τα χουντικά συνθήματα του «Ελλάς –Ελλήνων- Χριστιανών», ο Θανάσης Λεβέντης απάντησε «ότι μας θλίβει βαθύτατα η στάση του ΛΑΟΣ σήμερα ειδικά που τιμούμε την εξέγερση των νέων και του ελληνικού λαού και τη μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου που έπεσαν κάτω από τις σφαίρες της χούντας.

Θέμα

Πολυτεχνείο 73

Σύνολο καταγραφών: 49

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι