Γιάννης Αντωνίου: Ζητάμε από την κυβέρνηση να εγγυηθεί τα κριτήρια - άξονες μέσα στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προοπτική

27/09/2010

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιάννης Αντωνίου, μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 9, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει ότι οι συνθήκες για μια συνολική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχουν ωριμάσει. Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα της μεταρρυθμιστικής προοπτικής ως προϋπόθεση για την ταχεία φυγή της χώρας από τα αδιέξοδα της κρίσης και αγωνιζόμαστε μ’ όλες τις δυνάμεις μας ν’ αφήσουμε πίσω την Ελλάδα της χρεοκοπίας και των πελατειακών διευθετήσεων. Η εκπαίδευση ούτως ή άλλως αποτελεί προνομιακό πεδίο των αναγκαίων τομών για την υπέρβαση της χρόνιας παθολογίας. Μέσα από αυτή τη σκοπιά το κόμμα μας αποφάσισε να συμμετάσχει στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Παιδείας χθες από τους Δελφούς και να συμβάλει με τις επεξεργασίες του.

Ζητάμε από την κυβέρνηση:

Να τηρηθούν οι πολιτικές εγγυήσεις ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου.

Να εγκαταλείψει την ασάφεια και να συγκεκριμενοποιήσει τις θέσεις της ως προς τις προτεινόμενες αλλαγές.

Να εγγυηθεί τα κριτήρια - άξονες μέσα στους οποίους θα κινηθεί η μεταρρυθμιστική προοπτική: την ακαδημαϊκή αυτοτέλεια, την ανάπτυξη, την κοινωνική λογοδοσία, την επαρκή χρηματοδότηση και την οργανική ένταξη των ελληνικών πανεπιστημίων στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση τέλος τονίζουμε ότι για να προχωρήσει και να πετύχει η μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει υπόθεση της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας».

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι