Φώτης Κουβέλης: Αναγκαία η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

07/10/2010

Με την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, τα μέλη του Τμήματος Παιδείας της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Παπαθεοδώρου και Γιάννης Αντωνίου, καθώς και ο Γιάννης Κακουλίδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

«Είχαμε τη δυνατότητα με την κυρία Υπουργό να συζητήσουμε για τα ζητήματα της προωθούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Η Δημοκρατική Αριστερά αναμφισβήτητα πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη για μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία θα αναφέρεται στο σύνολο των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Θα πάρουμε μέρος στο διάλογο ο οποίος θα ανοίξει, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης θέσεων για τη μεταρρύθμιση αυτή. Εμείς πιστεύουμε ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να αναβαθμιστεί, να στηριχθεί, πάντοτε με σταθερή αναφορά στο δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της εκπαίδευσης συνολικότερα. Πάντοτε σε απόλυτη εναρμόνιση με την προβλεπόμενη ρύθμιση από το Σύνταγμα.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρθηκε και στα θέματα της οικονομίας:

«Την ώρα που τα πλατιά λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας στενάζουν από τους έμμεσους φόρους και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, την ίδια ώρα η φοροδιαφυγή και οι φοροαπαλλαγές καλά κρατούν και η παραοικονομία εξακολουθεί να κυριαρχεί».

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι