Ή στραβός είν΄ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, 02/02/2019

1. Η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ αντί να στενοχωρήσει, ορισμένους τους χαροποίησε !!!

2. Ακολούθησε η αιτιολογημένη άρνηση του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνου Μωραΐτη να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια ως υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές, άρνηση που σχολιάστηκε με δηλώσεις του στυλ, προχωράμε με όσους μπορούν !

3. Συνεχίστηκε η αιμορραγία με αποχωρήσεις συνδικαλιστικών, αυτοδιοικητικών και μεσαίων πολιτικών στελεχών (Καραγιάννη, Παπαγιαννάκης, Ρώσσης και πρόσφατα 108 στελεχών). Σχολιάστηκε ειρωνικά και δηκτικά το τελευταίο γεγονός από τον εκπρόσωπο τύπου Χρηστίδη "Καλά σαράντα παιδιά"!!! Σχόλιο που αποδεικνύει πως ουδείς στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αντιλαμβάνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα βαθύτατα πολιτικό, προοδευτικής ταυτότητας και προσανατολισμού.

4. Διαγράφηκε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και κατά συνέπεια τέθηκε εκποδών η ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ (σημ. το ότι μέρος των στελεχών της παραμένει δεν αλλάζει την εικόνα).

5. Μια σειρά θέσεις και αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ με τελευταίες εκείνες για τα ζητήματα της Εκκλησίας και του Μακεδονικού απομάκρυναν από κοντά του το άλας της επιστήμης και της διανόησης, που ήταν πάντα και η ειδοποιός διαφορά του από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

6. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η άμεση διοργάνωση Συνεδρίου, στο οποίο θα διαλυθούν τα συμπράττοντα κόμματα και κινήσεις που απέμειναν στο ΚΙΝΑΛ (στην ουσία ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΠΟΝΤΑΣ).Στην ουσία θα απομείνει ΠΑΣΟΚ και λοιποί δημοκράτες πολίτες. Θα εκλεγούν πλέον τα όργανα του Κινήματος δίχως όμως κανένα εχέγγυο και εξασφάλιση για εκλογή εκπροσώπων των άλλων μικρότερων δυνάμεων, ρευμάτων αν αυτοί δεν στηριχθούν από το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο και θα πρέπει να παραδώσουν "γην και ύδωρ".

Έτσι και αν δεν υπάρξει έστω και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μια ραγδαία ανατροπή το πραγματικά φιλόδοξο εγχείρημα για ανασύνθεση και ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, που αυτή τη φορά φαινόταν πως έχει προϋποθέσεις επιτυχίας, θα έχει και αυτή η προσπάθεια που από πολλούς είχε χαρακτηρισθεί ως η τελευταία, άδοξο τέλος.

Οι 212.000 που ψήφισαν για εκλογή ηγεσίας και τα διψήφια ποσοστά των δημοσκοπήσεων που πρόσφατου παρελθόντος αποδεικνύεται πως ρευστοποιήθηκαν και χάθηκαν πολύ γρήγορα από την έλλειψη διορατικότητας της ηγεσίας, τις εγγενείς αδυναμίες του εγχειρήματος, τα λάθη τακτικής, την έλλειψη σαφούς προοδευτικής ατζέντας και προγραμματικού λόγου.

Δυστυχώς όλα αυτά θα έχουν εξανεμιστεί γιατί κάποιοι θεώρησαν πως τώρα πια δεν έχουν ανάγκη από συμμάχους, όπως το 2014 - 2015 που συγκροτούσαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και κατόπιν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και πως μπορούν να συνεχίσουν μόνοι τους στα γνωστά τους μονοπάτια, δίχως ενοχλητικές διαφορετικές απόψεις και συνθέσεις. Θεωρούν πως δεν υπάρχει ανάγκη μιας σύγχρονης δημοκρατικής κεντροαριστεράς στη χώρα μας δίχως τις αμαρτίες και τα λάθη του παρελθόντος.

Ήδη το ΚΙΝΑΛ καταγράφεται δυστυχώς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις ως 4η δύναμη, πίσω από τη Χρυσή Αυγή, που καταλαμβάνει άνετα την 3η θέση στο πολιτικό σκηνικό.

Δυστυχώς ακόμη και τώρα και αντί κάποιοι στο ΚΙΝΑΛ να πάρουν το μήνυμα επιχαίρουν που το Κίνημα αντέχει στην πίεση και την πόλωση, δεν διαλύεται και καταγράφει υψηλά ποσοστά της τάξης του 7 - 8% (!!!), όταν πριν λίγο μόλις καιρό μιλούσαμε για διψήφια ποσοστά, τρίτη δύναμη και τρίτο πόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Κρίμα !!!

Η Χώρα έχει ανάγκη μια σύγχρονη Κεντροαριστερά, όπως βεβαίως και μια σύγχρονη Κεντροδεξιά.

Φαίνεται πως δεν ωρίμασε ακόμη ο καιρός ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

Οι Πολίτες δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για να το επιτύχουν για το καλό της χώρας και της κοινωνίας.

Θέμα

Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο καταγραφών: 439

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι