Μόνη της η αριστερά, έστω και στο σύνολό της, δεν επαρκεί

Δημήτρης Χατζησωκράτης, 17/03/2008

Μιλώντας στη ΝΕΤ105,8 και στην εκπομπή του Γ. Καπόπουλου, σχετικά με τη δυνατότητα συνάντησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η αναζήτηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα αποτελεί και την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ., είναι προφανές ότι οφείλει να αποτελεί αυτονόητη πολιτική επιδίωξη για ένα κόμμα της αριστεράς.

Εμείς του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστερά, είναι λογικό να θέλουμε να αποτελέσουμε ένα αποφασιστικό και καθοριστικό παράγοντα σε μια τέτοια υπόθεση. Μόνη της όμως, η αριστερά, έστω και στο σύνολό της, δεν επαρκεί. Απαιτείται, φυσικά, να διαμορφωθούν οι όροι και προϋποθέσεις, το κλίμα, οι κοινοί αγώνες και η συμπόρευση στα καίρια μέτωπα πάλης, οι πολιτικές και προγραμματικές συγκλίσεις, που αποτελούν και ζητούμενα.

Οι αφορισμοί για «διαφορετικές όχθες» κοιτούν προς τα πίσω. Όπως και κατάλοιπο μιας παρελθούσας εποχής είναι και οι διεκδικήσεις αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ.

Η «ανατροπή των συσχετισμών», με περαιτέρω ενδυνάμωση της Αριστεράς, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ποιότητα και την προοπτική μιας πολιτικής συμμαχίας.»

Θέμα

Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο καταγραφών: 429

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι