ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΠΑΙΖΕΙ

Σταμάτης Μαλέλης, www.lay-out.gr, 27/07/2011

Έκανα πριν από λίγες μέρες κριτική στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και πήρα την απάντηση απολύτως …δημοκρατικά από την ΑΥΓΗ.

Είχα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιθωριοποιείται. Μένει μόνο στην κριτική της σημερινής κατάστασης χωρίς να εξετάζει τα πραγματικά αίτια αφού είναι με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την αποχώρηση από αυτή. Και με το Κράτος – αφού προτείνει προσλήψεις – και κατά του Κράτους!

Και με τους ταξιτζήδες και με τους …οδηγούς των λεωφορείων! Και με τον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό! Έκανα κριτική παρόμοια με αυτή του Μ. Γλέζου ότι η Αριστερά στην Ελλάδα ομφαλοσκοπεί ενώ τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητα φωτός.

Μίλησα για τη θεωρία μητρόπολης περιφέρειας προσπαθώντας να αποδείξω ότι η βασική αιτία του κακού για τις περιφερειακές χώρες είναι η υπερεκμετάλλευση τους από τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες.

Είπα ακόμη ότι η κύρια αντίθεση είναι μεταξύ οικονομιών και αγορών και δευτερεύοντος μεταξύ εργαζομένων και ιδιοκτητών στην περιφέρεια. Ο ινδός εργάτης παράγει δεκαπλάσια υπεραξία από τον αντίστοιχο Γερμανό. Και αυτά τα έγραφα γιατί πιστεύω ότι η Αριστερά πρέπει να αναλύει τα γεγονότα και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις διακυβέρνησης και να μην ασχολείται μόνο με την βολή των στελεχών της…Τέλος ο ακαδημαϊκός ρόλος της Αριστεράς.

Πρέπει να κυβερνήσει με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Και ενώ έγραφα όλα αυτά εισέπραξα την…πολιτική απάντηση από την Αυγή. Το πρόγραμμα της Αριστεράς θα το κάνετε με την Λαμπίρη; Μπράβο ρε μάγκες! Ούτε τραμπούκοι της δεξιάς να ήσασταν.

Να τους χαίρεσαι αγαπητέ Αλέξη. Την επόμενη φορά θα ζητήσω την άδεια σας για να μιλήσω!!!

Θέμα

Αριστερά-κεντροαριστερά

Σύνολο καταγραφών: 429

Πρόσφατα κείμενα

Ημερολόγιο κειμένων

Θέματα επικαιρότητας

Αρθρογράφοι